Barbora Hermannová (čelem) a Markéta Nausch Sluková objetím slaví úspěšnou...

Barbora Hermannová (čelem) a Markéta Nausch Sluková objetím slaví úspěšnou souhru v boji o bronz na ME plážových volejbalistek. | foto: Sport Invest

Zabojujeme, říkají Hermannová a Sluková před turnajem „za zásluhy“

  • 0
Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková zkusí vyšperkovat už tak báječnou sezonu na finálovém turnaji Světového okruhu. V Hamburku startuje deset nejlepších mužských i ženských párů a vítězné dvojice v neděli vedle trofeje získají i odměnu ve výši 150 tisíc dolarů.

„Je to turnaj takzvaně za zásluhy, ale zabojujeme. Nesbírají se tu žádné světovkové bodíky. Prostě jen spousta top zápasů a prima side eventy na závěr sezony,“ napsaly letošní vítězky majoru ve Vídni a turnaje v Ostravě Hermannová a Nausch Sluková na sociální sítě už z dějiště beachvolejbalového Turnaje mistryň.

Nedávné bronzové medailistky z mistrovství Evropy skončily před rokem v Hamburku po prohře ve čtvrtfinále na děleném pátém místě. Tehdy se hrálo jiným systémem.

Nyní ve skupině B svěřenkyně rakouského kouče Simona Nausche narazí na elitní brazilskou dvojici Agatha a Duda, která český pár v pondělí vystřídala v čele světového žebříčku FIVB. Dalšími soupeřkami budou Kanaďanky Sarah Pavanová a Melissa Humanaová-Paredesová, Australanky Mariafe Artachová a Taliqua Clancyová a domácí Němky Isabel Schneiderová a Victoria Bienecková.

Z pětičlenných skupin postoupí vítězky přímo do semifinále. Páry na druhých a třetích místech si na stadionu Rothenbaum zahrají čtvrtfinále.

Hermannová a Nausch Sluková jsou letos jediným českým párem ve finále. Michala Kvapilová s Kristýnou Hoidarovou Kolocovou se nekvalifikovaly.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž