Kladenský Filip Habr se snaží zaútočit přes ostravský trojblok Blazej Podlesny,...

Kladenský Filip Habr se snaží zaútočit přes ostravský trojblok Blazej Podlesny, Oliver Sedláček a David Janků. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Vše tady pro mě bylo nové, vzpomíná Podleśny na ostravské začátky

  • 0
Tvrdý servis a jistota na nahrávce. To je polský nahrávač Błażej Podleśny, který před sezonou posílil volejbalisty Ostravy. „Náš tým byl nový, takže jsme potřebovali čas, sehrát se,“ komentoval Podleśny nynější vzestup mužstva. „Postupně jsme získávali na jistotě a do zápasů přenesli to, co jsme dřeli na trénincích.“

 Je znát, že mužstvo jde za vámi, že vás respektuje?
Ano, cítím to tak. Všichni si rozumíme, kluci se mnou, já s nimi.

Jak moc jste se musel ostatním přizpůsobit? Anebo oni vám?
Je to vzájemná symbióza. Přišel jsem tady nový, moje hra je trochu jiná, než tady byli zvyklí. Museli jsme hledat společnou cestu. Na trénincích dřeme a výsledky jsou vidět.

V čem byly největší rozdíly?
Nových věcí pro mě bylo hodně. Musel jsem si zvykat na nové balony, s takovými jako v Česku jsem nikdy nehrál. Zvykat jsem si musel na Dejva, na Tonyho (smečaři Janků a Menner), ale i na Američana (univerzál Beal). Bylo to hodně těžké, ale zvládl jsem to. Také jsem šel do kvalitnější soutěže, protože v polském Rybniku jsem hrál druhou ligu (třetí nejvyšší soutěž).

V sezoně jste s výjimkou Liberce porazili všechny silné protivníky. Je pro vás lepší hrát proti silným soupeřům, anebo být favoritem?
Těžší je potvrzovat roli favorita. Když víme, že můžeme jen překvapit, hraje se nám snadněji. Ale porazit i papírově slabšího protivníka je pro sebevědomí hodně důležité.

Play off už máte jisté. Nač si můžete troufnout?
Mohli bychom být černým koněm (směje se). Ale uvidíme. Hlavní bude udržet formu a hrát jako doposud.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž