Česká volejbalistka Aneta Havlíčková na příjmu v utkání proti Bulharsku.

Česká volejbalistka Aneta Havlíčková na příjmu v utkání proti Bulharsku. | foto: CEV

Havlíčková slaví druhý zisk Poháru CEV, tentokrát s Fenerbahce

  • 0
Kapitánka volejbalové reprezentace Aneta Havlíčková vybojovala podruhé v kariéře klubový Pohár CEV. Evropskou trofej oslavila se spoluhráčkami z Fenerbahce Istanbul v domácí hale po vítězství ve finálové odvetě nad Uraločkou Jekatěrinburg 3:0.

Šestadvacetiletá Havlíčková byla coby diagonální hráčka podle očekávání nejvytíženější aktérkou finále a opět patřila k nejvíce bodujícím hráčkám. Útočila s úspěšností 48 procent z 23 pokusů a do statistik si zapsala 12 bodů.

Poprvé Pohár CEV pozvedla nad hlavu před dvěma lety v dresu italského celku Busto Arsizio, tehdy společně s Helenou Havelkovou. Na cestě za trofejí Fenerbahce vyřadilo z cesty mimo jiné ve čtvrtfinále Prostějov.

Finále začal turecký klub suverénně a vyhrál první set 25:11, ve druhém však musel odvracet dva setboly. Pak Fenerbahce přišlo o vedení 19:15.

"V závěru jsme nebyly nervózní, ale trochu nám polevila koncentrace. Jsme rády, že jsme to zvládly. Nebylo to nic jednoduchého, ačkoli to tak podle výsledku může vypadat," řekla Havlíčková.

V Istanbulu působí prvním rokem, po angažmá v pražském Olympu hrála v Nizozemsku, Itálii a naposledy v Baku. "Je to náš první pohár a ještě před sebou máme další dva kroky - Turecký pohár a ligu," připomněla.

Istanbulský klub v sobotu navíc doma slavil double, protože volejbalisté Fenerbahce získali Vyzývací pohár..

Pohár CEV volejbalistek - finále, odveta

Fenerbahce Istanbul - Uraločka Jekatěrinburg 3:0 (11, 26, 22)
za domácí Havlíčková 12 bodů. První zápas 3:2.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž