Novak Djokovič

Novak Djokovič | foto: AP

Djokovič znovu vede světový žebříček, Krejčíková klesla na čtvrté místo

  • 4
Srbský tenista Novak Djokovič se vrátil do čela světového žebříčku, na prvním místě po třech týdnech vystřídal Rusa Daniila Medveděva. Barbora Krejčíková, jež kvůli zranění vynechala turnaj v Indian Wells a zmešká i start v Miami, klesla v pořadí WTA na čtvrtou příčku. V žebříčku čtyřhry drží dál druhé místo za svou deblovou partnerkou Kateřinou Siniakovou.

Medveděv potřeboval k uhájení pozice před Djokovičem, který v USA kvůli chybějícímu očkování proti koronaviru nemůže hrát, dojít v Indian Wells alespoň do čtvrtfinále. Vypadl ale už ve 3. kole. Na třetí místo žebříčku se navzdory finálové porážce posunul Španěl Rafael Nadal, šampion Taylor Fritz si vylepšil životní maximum na osmou pozici.

Krejčíkovou v žebříčku dvouhry předstihly obě finalistky z Indian Wells, polská šampionka Iga Šwiateková je nyní druhá, Maria Sakkariová z Řecka třetí. Osmá zůstala v pořadí WTA Karolína Plíšková, jež v kalifornské poušti v letošní premiéře po prosincové zlomenině ruky vypadla ve 2. kole. Jedničkou je dál Australanka Ashleigh Bartyová.

Českou jedničkou mezi muži zůstává Jiří Veselý na 78. místě. Jiří Lehečka klesl na hranici stovky a je 99.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga