POJĎ! Tenhle fiftýn se povedl, což Petra Kvitová ve finále Turnaje mistryň...

POJĎ! Tenhle fiftýn se povedl, což Petra Kvitová ve finále Turnaje mistryň ocenila svým typickým gestem. | foto: AP

Kvitová je v žebříčku šestá, přeskočila ji vítězka Masters Radwaňská

  • 4
Česká tenistka Petra Kvitová klesla po Turnaji mistryň ve světovém žebříčku o jedno místo na šestou příčku. V pořadí WTA ji přeskočila její přemožitelka z nedělního finále v Singapuru Polka Agnieszka Radwaňská.

O jedno místo na osmou pozici si naopak polepšila Lucie Šafářová, která v Singapuru skončila v základní skupině. Obě české hráčky příští týden ještě čeká finále Fed Cupu, v němž český tým bude v Praze obhajovat trofej proti výběru Ruska.

Žebříček WTA

Jedinou výraznou změnou v mužském žebříčku je návrat Rogera Federera na druhé místo za suverénně vedoucího Srba Novaka Djokoviče.

Švýcar díky víkendovému triumfu na domácím turnaji v Basileji odsunul na třetí příčku Brita Andyho Murrayho. Tomáš Berdych je stále pátý.

Žebříček ATP

Naopak ve čtyřhře došlo po více než třech letech ke změně na prvním místě, když se novou jedničkou stal Brazilec Marcelo Melo. Za sebe odsunul americké sourozence Boba s Mikem Bryanovými, kteří pořadí vládli od září 2012.

„Být jedničkou, když ještě Bryanové hrají, je velké štěstí,“ řekl na webu ATP Melo, který letos získal pět titulů s třemi různými spoluhráči.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga