Klára Zakopalová

Klára Zakopalová | foto: Reuters

Zakopalová doufala v zázrak. Ten nepřišel

  • 4
Podruhé za sebou a potřetí během čtyř let hrála tenistka Klára Zakopalová semifinále ECM Prague Open. A znovu k postupu do finále gratulovala své soupeřce. Po Ondráškové a Bartoliové teď podávala ruku Bělorusce Victorii Azarenkové, jíž podlehla poměrně jednoznačně ve dvou setech 3:6, 2:6.

"Bylo to špatný. Chtěla jsem to prolomit, ale soupeřka byla proti," smutnila po zápase Zakopalová.

Za soupeřčinu největší zbraň označila servis. "Což se o mně moc říct nedalo. Byl to hlavní faktor zápasu," dodala 53. hráčka světa.

Zápas byl dvakrát přerušen kvůli dešti, naposledy za stavu 2:5 ve druhé sadě. "Tohle k tomu patří, ale vymlouvat se na to nemůžu. Mohlo mi to jen pomoci, neměla jsem co ztratit." uvedla.

Přesto doufala ještě v zázrak. "Bohužel se tak nestalo."

Jediné, co v dešťové pauze mohla, bylo přemýšlet nad změnou taktiky. "Snažila jsem se vymyslet něco na ten její servis. Byla šance jí brejknout a pak vymyslet něco při svém podání," dodala sedmá nasazená Koukalová.

Zítra už českou tenistku čeká další turnaj - v Berlíně nastoupí do prvního kola kvalifikace. Se svým účinkováním v Praze ale může být spokojená. Vždyť na své cestě mezi poslední čtyři porazila druhou nasazenou Izraelku Peerovou.

"Je to dobrý výsledek. Dnes jsem sice chtěla víc, ale musím si z toho vzít to pozitivní," uzavřela Zakopalová.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga