Švýcarský tenista Stan Wawrinka líbá trofej pro vítěze US Open.

Švýcarský tenista Stan Wawrinka líbá trofej pro vítěze US Open. | foto: AP

Wawrinka se jako třetí tenista kvalifikoval na Turnaj mistrů

  • 2
Švýcarský tenista Stan Wawrinka si díky triumfu na US Open zajistil účast na listopadovém Turnaji mistrů. Jistotu startu v Londýně má jako třetí hráč v této sezoně. Už dříve stejné mety dosáhli Srb Novak Djokovič a Brit Andy Murray.

„Na začátku sezony je vždycky mým cílem, abych byl v osmičce a kvalifikoval se do Londýna. Je úžasné, že jsem si to místo letos zase zajistil po skvělých dvou týdnech v New Yorku,“ uvedl Wawrinka v oficiálním prohlášení.

Jednatřicetiletý třetí hráč světového žebříčku, jenž letos získal na okruhu ATP čtyři tituly, se na Turnaji mistrů představí počtvrté v kariéře. Při všech třech předchozích startech postoupil v Londýně do semifinále. V roce 2013 podlehl Djokovičovi, v předchozích dvou letech ho vyřadil krajan Roger Federer.

Další postupová místa v letošním žebříčku zatím drží Kanaďan Milos Raonic, Japonec Kei Nišikori, Francouz Gaël Monfils, Dominic Thiem z Rakouska a Španěl Rafael Nadal. Tomáš Berdych, jenž se zotavuje po zánětu slepého střeva, figuruje na první nepostupové deváté příčce.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga