Ve středu se na Masters představí Novák

  • 3
Šanghaj - Ve středu se na Turnaji mistrů v Šanghaji poprvé představí Jiří Novák. Jeho soupeřem bude od 12.00 hodin Američan Agassi, kterého český reprezentant ještě nikdy neporazil. Úvod programu obstará zápas Marata Safina s Albertem Costou, po Novákovi půjdou na kurt vítězové z úterka Lleyton Hewitt a Carlos Moya.od 12.00 on-line NOVÁK - AGASSIMASTERS - vše o turnaji

Safin (Rus.) - Costa (Špa.)
Dva poražení hráči z úterý otevřou druhý den turnaje. Albert Costa bude chtít přesvědčit, že vzepětí ze zápasu proti Hewittovi nebylo náhodné a že nemusí být outsiderem skupiny. Ruský tenista si po porážce s Moyou stěžoval na velkou únavu po náročné sezoně. To jej ještě čeká finále Davis Cupu. Španělského hráče v jediném dosavadním duelu porazil. Na Hamburské antuce vyhrál před dvěma lety dvakrát 7:6.

Agassi (USA) - Novák (ČR)
Jiří Novák jde do zápasu jako hráč, který může pouze překvapit. Čeká se vítězství Agassiho. Ten zatím s Novákem ve čtyřech dosavadních střetnutích neztratil jediný set. Českému daviscupovému reprezentantovi nesedí velmi rychlá, agresivní Agassiho hra.
Více: Novák: Agassi bývá kočka, já myš

Hewitt (Aus.) - Moya (Špa.)
Australský tenista se musí mít před Moyou na pozoru. Španěl už v úvodním zápasu proti Safinovi potvrdil, že do Šanghaje přijel ve výtečné formě. Ostatně, Hewitt na svého středeční soupeře příliš neumí, prohrál poslední tři letošní vzájemné zápasy a celkově je skóre lepší pro španělského tenistu v poměru 4:2. Vítěz zápasu bude velmi blízko postupu do semifinále. Hewitt by navíc udělal další výrazný krok k obhájení pozice světové jedničky.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga