Už více nechce sledovat tenis v televizi

Paříž - Před dvěma lety zvedala Mary Pierceová nad hlavu asi tu největší trofej, jakou může francouzský tenista dobýt. Stala se šampionkou na French Open. O rok později o turnaj přišla a zranění jí srážela stále hloub. Letos se vrátila coby hráčka druhé světové stovky a tak slaví i postup do 3. kola. "Na Roland Garros mám fantastické vzpomínky a ráda bych něco podobného ještě někdy se zdejšími diváky prožila," říkala šťastná hráčka po svém vystoupení na centrkurtu.

Pierceová potkala v zápase 2. kola Španělku Torrensovou-Valerovou a rozhodně nebyla počítána za favoritku. Letos si po návratu na kurty zahrála pouze dvakrát ve 3. kole turnaje WTA, přičemž na ten poslední duel by nejraději zapomněla. Podlehla v něm Jennifer Capriatiové dvakrát 0:6. V zápase dvou posledních šampionek French Open si uřízla pořádnou ostudu. Jenomže v Paříži je Pierceová jako doma.

Na centrkurt slavného tenisového areálu nastupovala ostřílená matadorka pořádně rozklepaná. "Byla jsem hodně nervózní, když jsem se tam vracela a cítila tu atmosféru v hledišti," přiznala po zápase, v němž dvaatřicátou nasazenou soupeřku smetla jasně 6:3, 6:1.

Do Paříže letos přijela sedmadvacetiletá Francouzka hodně natěšená. "Loni to pro mě byl hodně těžké, když jsem nemohla obhajovat svůj titul," svěřovala se Pierceová. "Sledovat zápasy v televizi, to je hodně frustrující zážitek. Letos jsem chtěla opravdu moc hrát."

Po takřka celém roce, kdy běhala po doktorech, se snad konečně může soustředit jenom na tenis. Potíže s ramenem, žaludkem a zády už jsou zažehnány. Návrat mezi elitu je ovšem těžký a zatimní výsledky to dokazují. Nyní 137. hráčka světa ovšem cítí, že zlepšení přichází. "Cítím se mnohem lépe fyzicky a moje hra se také zlepšila," pochvaluje si. "Teď hraji stabilněji, za poslední týdny jsem se hodně zlepšila." Důkaz bude moci podat v zápase 3. kola, kde jí čeká Maďarka Kaprosová.

Mary Pierceová, šampionka z roku 2000 se vrátila na dvorce Roland Garros


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga