Lucie Šafářová

Lucie Šafářová | foto: AP

První den US Open se představí v New Yorku šest českých tenistek

  • 28
Šest českých tenistek se představí v úvodní den posledního grandslamového turnaje sezony, US Open v New Yorku. Turnajová pětka Petra Kvitová nastoupí na dvorci Grandstand ke třetímu utkání dne proti Poloně Hercogové ze Slovinska. Program v New Yorku začne v 17 hodin středoevropského času.

Na kurtu Louise Armstronga se představí Lucie Šafářová. Patnáctá nasazená hráčka se utká s domácí Melanií Oudinovou ve druhém utkání dne.

Zahajovací zápasy na svých dvorcích sehrají kvalifikantka Kristýna Plíšková s Julií Görgesovou z Německa a Lucie Hradecká se Španělkou Anabel Medinaovou-Garriguesovou.

Druhý zápas v pořadí čeká Ivetu Benešovou, jež se utká se Simonou Halepovou z Rumunska. Barbora Záhlavová-Strýcová bude hrát s Kirsten Flipkensovou čtvrtý duel dne na kurtu číslo sedm.

Program US Open

(od 17:00 SELČ)

Kurt Arthura Ashe: Martičová (Chorv.) - Stosurová (7-Austr.), nejdříve v 19:00 Murray (3-Brit.) - Bogomolov (Rus.), Šarapovová (3-Rus.) - Czinková (Maď.), nejdříve v 01:00 Duvalová (USA) - Clijstersová (23-Belg.), Federer (1-Švýc.) - Young (USA).
Kurt Louise Armstronga: Lacko (SR) - Blake (USA), Oudinová (USA) - Šafářová (15-ČR), Fish (23-USA) - Soeda (Jap.), nejdříve ve 21:00 Azarenková (1-Běl.) - Panovová (Rus.).
Grandstand: Bartoliová (11-Fr.) - Hamptonová (USA), Sock (USA) - Mayer (22-Něm.), Hercogová (Slovin.) - Kvitová (5-ČR), Russell (USA) - Simon (16-Fr.)
Kurt č. 4: první zápas Görgesová (18-Něm.) - Kristýna Plíšková (ČR)
Kurt č. 7: čtvrtý zápas Záhlavová-Strýcová (ČR) - Flipkensová (Belg.)
Kurt č. 8: první zápas Hradecká (ČR) - Medinaová-Garriguesová (Šp.).
Kurt č. 12: druhý zápas Halepová (Rum.) - Benešová (ČR)

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga