Nick Kyrgios s trofejí pro vítěze turnaje ve  Washingtonu.

Nick Kyrgios s trofejí pro vítěze turnaje ve Washingtonu. | foto: AP

Ve Washingtonu se první turnaj po koronavirové pauze hrát nebude. A co US Open?

  • 0
Restart profesionální tenisové sezony se značně komplikuje. Organizátoři v úterý zrušili Citi Open ve Washingtonu, jež mělo být od 14. do 21. srpna prvním mužským turnajem po koronavirové pauze.

Šéf turnaje v americké metropoli Mark Ein se rozhodl 52. ročník zrušit kvůli nejistotě způsobené trvajícím šířením covidu-19. „Je tu příliš mnoho nevyřešených vnějších vlivů včetně různých mezinárodních cestovních omezení a znepokojivých zdravotních trendů. Proto je rozhodnutí fér k našim hráčům, dodavatelům a partnerům, aby měli jistotu ve svém plánování,“ uvedl Ein.

Po zrušení přípravného turnaje je ohroženo také konání grandslamového US Ope v New Yorku, které chtějí organizátoři uspořádat v původním termínu od 31. srpna do 13. září. Šéfka turnaje Stacy Allasterová v úterý listu New York Times řekla, že na plánech se nic nemění.

Ženská WTA Tour by se měla rozběhnout 3. srpna turnajem v Palermu, o týden později budou následovat Praha a americký Lexington. Od 22. srpna se má v Národním tenisovém centru Billie Jean Kingové v New Yorku hrát společný turnaj mužů a žen přeložený ze Cincinnati. Měl by sloužit jako generálka na US Open i co do bezpečnostních a hygienických opatření, tenisté a tenistky by se měli pohybovat v izolované „bublině“ podobně jako například basketbalisté při blížícím se restartu NBA.

„USTA vytvoří na obou turnajích pro všechny zúčastněné bezpečné a kontrolované podmínky, jež zmírní bezpečnostní rizika,“ uvedli představitelé Americké tenisové asociace. „Při rozhodování o pořádání těchto turnajů neustále zvažujeme tři základní principy: zdraví a bezpečnost pro všechny zúčastněné, zda je to v nejlepším zájmu sportu a zda je to finančně životaschopné. Jsme si jistí, že zůstaneme v souladu s těmito třemi principy,“ dodala USTA v tiskovém prohlášení.

Profesionální sezona se zastavila začátkem března, po uvolnění striktních protikoronavirových opatření se tenisté udržují ve formě na exhibičních turnajích.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga