SMUTEK. Zatímco na kurtu Flavia Pennettaová září, v soukromí ji trápí problémy matky.

SMUTEK. Zatímco na kurtu Flavia Pennettaová září, v soukromí ji trápí problémy matky. | foto: AP

Tenistka v slzách. Matku Pennettaové odsoudili za smrt zaměstnance

  • 5
Nepříjemný dárek dostala krátce před vánočními svátky bývalá světová jednička ve čtyřhře, italská tenistka Flavia Pennettaová. Její matce Concettě uložil soudce za neúmyslné zabití podmínečný trest ve výši jednoho roku a finanční vyrovnání v hodnotě 150 000 eur.

Devětadvacetiletá Flavia Pennettaová má za sebou úspěšný rok. Vítězka devíti turnajů WTA ji ukončila mezi dvaceti nejlepšími tenistkami světa. Zazářila ve čtyřhře, na Australian Open získala grandslamový titul a v únoru se stala deblovou světovou jedničkou.

O víkendu ukončila sezonu v Miláně exhibicí, v níž Franceskou Schiavoneovou nestačily ve čtyřhře na americké sestry Serenu a Venus Williamsovy. Z pultů také celkem rychle mizí její autobiografie s názvem "Přesně do srdce", v níž kromě tenisových zážitků a úspěchů popisuje zklamání z rozchodu s bývalým prvním hráčem světa, Španělem Carlosem Moyou před čtyřmi lety.

Přesto Flavia Pennettaová u vánočního stromečku s rodinou příliš slavit nebude. Nad její matkou Concettou se totiž nadále vznáší stín tragédie, která se na rodinné farmě "Maripen" v Brindisi stala před pěti lety. Jeden ze zaměstnanců spravoval palivovou nádrž u kamionu, když došlo k explozi. Rozsáhlým popáleninám Squinzano Pagliara v nemocnici podlehl.

Dlouhé vyšetřování dospělo ke konci před několika dny. Italský soudce vynesl ortel: matku a strýce jedné z nejlepších italských tenistek označil za osoby nepřímo zodpovědné za smrt zaměstnance a odsoudil je k podmíněnému trestu na jeden rok a celkové úhradě škody v hodnotě 150 000 eur. Concetta Pennettaová se proti němu chce odvolat.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga