Radek Štěpánek

Radek Štěpánek | foto: AP

Tenista Štěpánek je znovu fit, sezonu začne v Brisbane

  • 7
Tenista Radek Štěpánek je už zdravotně stoprocentně v pořádku, má za sebou kvalitní přípravu a těší se na novou sezonu. Dvaatřicetiletý veterán na okruhu ATP zahájí rok 2011 na turnaji v australském Brisbane.

"Konečně jsem stoprocentně zdravý a byl jsem schopen trénovat na maximum. Nadcházející dva týdny před Australian Open ukážou, jak na tom jsem, a já se na to těším, protože se cítím dobře," uvedl Štěpánek na webu ATP Tour po tréninku s Andym Roddickem z USA, s kterým před rokem prohrál v Brisbane boj o titul.

Na Brisbane má karvinský rodák Štěpánek vůbec dobré vzpomínky. V roce 2009 vyhrál premiérový ročník turnaje a o rok později skončil až ve zmíněném finále. "Je skvělé, že jsem zpátky, protože tady mám výbornou bilanci. Je to dobré místo na start sezony, je tady skvělé počasí, pohoda a všechno blízko," řekl Štěpánek.

Štěpánka v uplynulé sezoně srazilo několik zranění, především kvůli mononukleóze a únavovému syndromu vynechal skoro půlku roku. V žebříčku klesl na 62. místo, ale na konci sezony už se opět dostával do formy a dvakrát si zahrál čtvrtfinále a v Tokiu i semifinále. "Vím, že jsem šel zase nahoru," řekl.

Před turnajem v Brisbane byli Štěpánek s Roddickem, domácí Jelenou Dokičovou a Němkou Andreou Petkovicovou účastníky show společně s místními celebritami včetně hvězd australského ragby. "Byla to velká legrace. Je vždycky moc příjemné se před startem turnaje lehce rozptýlit a dobře se naladit," prohlásil Štěpánek.

Jeho cílem je opět se přiblížit k elitní desítce. Větší porci bodů bude obhajovat jen v Brisbane, jinak až do srpna prakticky nic. "Budu se snažit útočit na pozice, na kterých už jsem byl," řekl Štěpánek už v listopadu v Praze před cestou na Floridu za koučem Petrem Kordou na přípravu. Nejvýše figuroval ve dvouhře ATP v roce 2006 na osmém místě a o tři roky později byl dvanáctý.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga