V posledních měsicích neprožila Petra Kvitová na turnajích WTA moc šťastných momentů. | foto: AP

Kvitová opět zůstala v semifinále, proti Šarapovové příliš chybovala

  • 257
Petra Kvitová prohrála na turnaji ve Stuttgartu v semifinále se světovou dvojkou Marii Šarapovovou z Ruska, a skončila tak její série halových triumfů, která začala minulý rok. Doplatila na vlastní chyby a nevyužívání příležitostí. Brejkbolů měla více než soupeřka, ale za celý zápas proměnila z jedenácti jediný.

V prvním setu držela dvaadvacetiletá Kvitová, která v hale prohrála po 27 zápasech, se soupeřkou krok do stavu 2:2. Pak Šarapovová sebrala české jedničce podání a dovedla sadu do vítězného konce.

V druhé sadě Petra Kvitová nevyužila za stavu 5:4 setbol, sama o dvě hry později odvracela mečbol a využila až jedenáctý brejkbol proti podání Šarapovové, který sadu na poslední chvíli dovedl do tie-breaku. Mimochodem ke zcela prvnímu, který spolu obě hráčky odehrály.

MEDÚZA. Maria Šarapovová v semifinále turnaje ve Stuttgartu vydřela výhru nad Petrou Kvitovou hlavně svou nezměrnou bojovností.

V něm již však zcela dominovala jistější a celý zápas nikoliv tenisově lepší, ale vyrovnanější a méně nervózní Šarapovová.

Pro Kvitovou jsou semifinále v letošní sezoně zakletá, do finále nepostoupila ani na třetí pokus. Kromě Stuttgartu ji Šarapovová zastavila už na Australian Open, v Sydney zase nestačila na Číňanku Li Na.

Druhá hráčka žebříčku Šarapovová se v nedělním finále utká s jedničkou Viktorií Azarankovou z Běloruska. Ve Stuttgartu si zahraje o první titul v sezoně.

Naopak Azarenková, která v semifinále porazila 6:1 a 6:3 Polku Agnieszku Radwaňskou, bude usilovat už o pátý letošní turnajový triumf.

Turnaj žen ve Stuttgartu

Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (2-Rus.) - Kvitová (3-ČR) 6:4, 7:6 (7:3)
Azarenková (1-Běl.) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6:1, 6:3

Čtyřhra - semifinále:
Görgesová, Grönefeldová (Něm.) - Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) 6:4, 6:2
Benešová, Záhlavová-Strýcová (5-ČR) - Dulková, Suárezová (Arg.) bez boje.

Cetkovská vyhrála ve Fezu čtyřhru

Česká tenistka Petra Cetkovská získala v marockém Fezu svůj druhý turnajový titul ve čtyřhře na okruhu WTA. S ruskou spoluhráčkou Alexandrou Panovovou porazily ve finále Rumunky Irinu Beguovou a Alexandru Cadantuovou 3:6, 7:6, 11:9, když odvracely několik mečbolů.

Cetkovská se radovala z deblové trofeje poprvé od turnaje na pražské Štvanici v roce 2007. Ve dvouhře v Maroku vypadla ve čtvrtfinále. O singlový titul si v neděli zahrají Španělka Laura Pousová-Tiová a Nizozemka Kiki Bertensová, které se probojovaly do finále poprvé v kariéře.

Z premiérového triumfu se nakonec radovala Kiki Bertensová z Nizozemska, která porazila Španělku Lauru Pousovou-Tiovou po setech 7:5 a 6:0.

Turnaj žen ve Fezu

Dvouhra - finále:
Bertensová (Niz.) - Pousová-Tiová (Šp.) 7:5, 6:0

Čtyřhra - finále:
Cetkovská, Panovová (ČR/Rus.) - Beguová, Cadantuová (Rum.) 3:6, 7:6 (7:5), 11:9

Turnaj mužů v Bukurešti

Dvouhra - semifinále:
Simon (1-Fr.) - Bachinger (Něm.) 7:5, 6:2
Fognini (It.) - Balázs (Maď.) 6:3, 6:1

Čtyřhra - finále:
Lindstedt, Tecau (1-Švéd./Rum.) - Chardy, Kubot (Fr./Pol.) 7:6 (7:2), 6:3

Nadal si zahraje o sedmý titul v Braceloně s Ferrerem

Španělského tenistu Rafaela Nadala dělí jediný zápas od obhajoby titulu z turnaje v Barceloně. Druhý hráč světa v semifinále porazil krajana Fernanda Verdaska 6:0, 6:4 a ve finále si stejně jako před rokem zahraje s dalším Španělem Davidem Ferrerem.

Pětadvacetiletý Nadal může získat druhý titul za sebou - před týdnem poosmé v řadě ovládl turnaj v Monte Carlu. Podobnou bilanci má i v Barceloně, kde rodák z Mallorky triumfoval kromě loňska také v letech 2005 až 2009. Během úspěšné série si ve finále hned třikrát poradil s Ferrerem.

Třicetiletý Ferrer v semifinále vyřadil Milose Raonice. Kanadského tenistu porazil dvakrát 7:6 a zahraje si o už o třetí titul v sezoně.

Turnaj mužů v Barceloně

Dvouhra - semifinále:
Ferrer (3-Šp.) - Raonic (11-Kan.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:5)
Nadal (1-Šp.) - Verdasco (9-Šp.) 6:0, 6:4,

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga