S ÚSMĚVEM. Ne, české tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká se u on-line

S ÚSMĚVEM. Ne, české tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká se u on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz opravdu nepopraly. Užívaly si jej. | foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Tenistky v bikinách? Akty? V žádném případě, shodla se dvojice H+H

  • 8
"Snad se o to nepopereme," smály se při nabídce na on-line rozhovor se čtenáři iDNES.cz. A smály se i při odpovědích. Dvojice vítězek loňského Roland Garros Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková je sehrané duo. "Doplňujeme se," shodly se. Roli šéfky nepřijala ani jedna.

Na turnajích hrávají české tenistky bok po boku pravidelně už několik let. "Daly jsme se dohromady na malých turnajích, kdy jsme ani jedna neměla s kým hrát," vzpomínala Hlaváčková. A daří se jim. 

Kombinace tvrdých úderů Lucie Hradecké a agresivní hry Andrey Hlaváčkové jim už přinesla sedm titulů na okruhu WTA. Nejcennější dobyly loni v Paříži, když nenašly přemožitelky na Roland Garros. Jako nenasazené přemohly ve finále turnajové sedmičky Saniu Mirzaovou s Jelenou Vesninovou 6:4, 6:3. 

On-line rozhovor s párem Hradecká, Hlaváčková

"Koníčky nás drží pospolu," napsala Hlaváčková. Když si však měly tenistky v jedné z otázek vybrat z možností Nadal / Federer, pivo / víno, moře / hory, maso / zelenina, rifle, triko / šaty, auto / motorka, lyže / snowboard, shodly se pouze ve dvou kategoriích. Maso a auto.

A zase se smály. Ačkoliv má každá raději jiný povrch a liší se i v pohledu na nejoblíbenější turnaje, v zásadních tématech se shodly. Akty? Ne. Tenisové oblečení podobné tomu od plážových volejbalistek? Ne. "Bylo by to dost nepraktické," řekla Hradecká. "Asi by mě k tenisu rodiče nepřivedli," doplnila Hlaváčková.

O víkendu čeká osmou a desátou nejlepší deblistku světového žebříčku semifinálový duel proti Itálii, pak nabitý turnajový program. Budou obhajovat triumf na Roland Garros, čeká je Wimbledon a pravděpodobně také olympijské hry. 

"Snad se tam dostaneme," přála si Hlaváčková. "Z Wimbledonu budeme na trávu připraveny a věřím i v medailový úspěch," dodala. V tak zásadním prohlášení s ní její deblová partnerka Lucie Hradecká nemohla nesouhlasit.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga