Petra Kvitová ve třetím kole turnaje v Madridu.

Petra Kvitová ve třetím kole turnaje v Madridu. | foto: Reuters

Kvitová v žebříčku spadla na páté místo, Ósakaová vedení udržela

  • 10
Petra Kvitová si po neúspěšné obhajobě titulu na elitním turnaji v Madridu pohoršila ve světovém žebříčku o tři místa na páté, Karolína Plíšková klesla na sedmou pozici. Trůn uhájila japonská tenistka Naomi Ósakaová, která pořadí WTA vede již od konce ledna po triumfu na Australian Open.

Kvitovou v dnešním novém žebříčku předstihla i šampionka z Madridu Kiki Bertensová a světovou čtyřkou se stala jako první Nizozemka v historii.

Tenisové žebříčky WTA a ATP

Kvitová vypadla na antuce ve španělské metropoli právě s Bertensovou ve čtvrtfinále. Plíšková neobhájila semifinále, letos dohrála ve druhém kole. Český tenis v první stovce zastupují ještě Barbora Strýcová, Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková a Karolína Muchová.

Strýcová je nově světovou trojkou v deblovém pořadí, osobní maximum si vyrovnala ziskem trofeje s tchaj-wanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej. Čelo žebříčku čtyřhry patří českým barvám, protože před Strýcovou jsou Siniaková a Barbora Krejčíková.

Mužům po Madridu nadále vládne Srb Novak Djokovič a po zisku 33. titulu z turnajů Masters opět zvýšil náskok před Rafaelem Nadalem. Jiří Veselý je na 99. místě, Tomáš Berdych, stále laborující se zády, ještě o tři příčky níže.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga