Jiří Veselý na turnaji v indickém Puné. | foto: Profimedia.cz

Zpátky v první stovce. Veselý po triumfu v Indii poskočil o 35 míst

  • 18
Po zisku titulu na turnaji ATP v indickém Puné si tenista Jiří Veselý polepšil ve světovém žebříčku o 35 míst na 72. pozici. Do první stovky se vrátil po devíti měsících, vypadl z ní loni v květnu.

Šestadvacetiletý Veselý se dočkal druhé singlové trofeje v kariéře v neděli. Na tvrdém povrchu v Puné v třísetovém finále zdolal osmého nasazeného Jegora Gerasimova z Běloruska. Díky posunu v žebříčku bude moci hrát hlavní soutěže velkých turnajů.

Jiří Veselý s pohárem pro vítěze turnaje v Puné.
Český tenista Jiří Veselý se raduje z finálového triumfu na turnaji v indickém...

„Před sezonou byl cíl vyhrát turnaj a vrátit se nejlépe do padesátky, minimálně do stovky. Je začátek února a titul už mám v kapse, lepší začátek roku jsem si nemohl přát,“ pochvaloval si někdejší 35. hráč světa. Tohoto maxima dosáhl v dubnu 2015.

O pět míst na 26. příčku si polepšil vítěz antukového turnaje v Córdobě, Chilan Cristian Garín. Francouzský tenista Gaël Monfils, jenž v neděli vyhrál potřetí domácí turnaj v Montpellier, zůstal v pořadí ATP devátý. V čele žebříčku se nic nezměnilo, protože největší hvězdy po Australian Open odpočívaly. Jedničkou je nadále Srb Novak Djokovič.

Žebříčky ATP a WTA

Ženský žebříček je dnes rovněž beze změn, tenistky totiž v minulém týdnu hrály kvalifikaci týmového Fed Cupu.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga