Nicole Vaidišová na turnaji v Miami.

Nicole Vaidišová na turnaji v Miami. | foto: Reuters

Před šesti lety ji v Praze vypískali, v srpnu se tam Vaidišová vrátí

  • 6
Někdejší sedmá tenistka světa Nicole Vaidišová se po šesti letech představí v Česku. V srpnu se chystá na menší turnaje ITF v Plzni a v Praze, ještě předtím vyrazí do Polska. Nynější 278. hráčka žebříčku tak zůstane na antuce, kde odehrála poslední dva turnaje.

Informaci o dalším programu přinesl web Nicole-Vaidisova.com.

Vaidišová se naposledy v Česku představila v červenci 2009. Tehdy už její „první kariéra“ pozvolna mířila ke konci - a ani na turnaji v Praze neoslnila. Naopak: před zraky jejího tehdejšího přítele Radka Štěpánka prohrála už v 1. kole s Ruskou Kudrjavcevovou a diváci ji vypískali.

Jenže zatímco dříve byla hvězdou, která jen rok předtím hrála čtvrtfinále Wimbledonu, letos může spíš překvapit. Loni na podzim se vrátila k zápasům po více než čtyřleté pauze a pozvolna stoupá žebříčkem zpět nahoru.

Start letošního roku měla nadějný. Dostala se do semifinále v Midlandu, poté prošla kvalifikací turnaje v Monterrey a po pěti letech si zahrála podnik WTA.

Na následné akci v Miami dokonce zvládla první kolo a poté sehrála vyrovnanou bitvu s favorizovanou Simonou Halepovou. Pak ji ale zbrzdilo zranění kotníku, na turnajích v Montpellier a Bukurešti neprošla kvalifikací.

V jejích dalších plánech, zahrnujícím podniky ITF, je polský turnaj Sobota/Rokietnica (od 27. července do 2. srpna), kde by měla dostat divokou kartu do hlavní soutěže.

Hned poté se chystá zamířit do Plzně, kde se zřejmě potká i s Denisou Allertovou, Andreou Hlaváčkovou či Barborou Krejčíkovou. Následně ji čeká turnaj v Praze.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga