Rafael Nadal při exhibičním duelu s Juanem Martinem del Potrem

Rafael Nadal při exhibičním duelu s Juanem Martinem del Potrem | foto: AP

Nadal při návratu na beton neuspěl, prohrál ale jen v exhibici

  • 5
Někdejší světová tenisová jednička Rafael Nadal si po roce otestoval problematická kolena na tvrdém povrchu. V exhibičním souboji v Madison Square Garden v New Yorku prohrál Španěl s Juanem Martinem del Potrem z Argentiny 6:7, 4:6.

Nyní má Nadal v programu první Masters sezony v Indian Wells, až pak se  rozhodne, jaké další turnaje absolvuje. "Konečně začínám cítit, že se můžu bez omezení rozběhnout za každým míčem. To je fantastické," radoval se navzdory porážce jedenáctinásobný grandslamový vítěz, který téměř osm měsíců léčil zánět v koleně.

Na tradiční exhibici si pak oba vzali do čtyřhry spoluhráče z hlediště. Nadal vytvořil dvojici s hercem Benem Stillerem, Del Potro s malou dívkou. Ještě předtím nabídly divákům své umění nejlepší dvě tenistky na okruhu Serena Williamsová a Běloruska Viktoria Azarenková, přičemž Američanka vyhrála 6:4, 6:3.

Nadal po dlouhé pauze odehrál tři turnaje v Latinské Americe na antuce, dva vyhrál a jednou byl ve finále. Přesun na tvrdé kurty dlouho zvažoval, nakonec poslechl své srdce a v Indian Wells chybět nebude. Až pak se rozhodne, jaký bude jeho další program.

"Nedokážu předpovídat budoucnost. Snad ale budu mít šanci odehrát normálně turnaje jako v posledních letech," přál si nejlepší antukář.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga