Jelena Jankovičová, Ana Ivanovičová

Jelena Jankovičová, Ana Ivanovičová | foto: Reuters

Srbsko útočí na elitu. Ve Fed Cupu nastoupí Jankovičová i Ivanovičová

  • 0
Pro pýchu Srbska. Pro jeho slávu. Jelena Jankovičová a Ana Ivanovičová, dvě z nejlepších tenistek světa, spojily síly, aby zviditelnily svou zemi. Proto se chystají v baráži o postup do Světové skupiny I Fed Cupu nastoupit v nejsilnější sestavě.

Což je černá můra pro Španělsko, které v prvním kole podlehlo českému výběru. S Jankovičovou a Ivanovičovou, čtvrtou a sedmou hráčkou světa, bude těžké pořízení.

Srbky byly dlouho v euro-africké zóně, až letos si poprvé zahrály Světovou skupinu II. V druhém výkonnostním patře se však nechtějí dlouho zdržovat, míří mezi elitu.

"Znamenalo by to strašně moc pro mě i pro celý tým. Máme velkou podporu a pro Srbsko by byl obrovský úspěch dostat se poprvé do Světové skupiny," řekla Jankovičová na oficiálních internetových stránkách soutěže.

Její týmová kolegyně Ivanovičová si myslí, že postup by ocenili i tenisoví fanoušci v Srbsku. "Lidi to hodně zajímá. Je to jasně patrné z toho, kolik jich přišlo na náš poslední fedcupový zápas v Bělehradu. To bylo více než patnáct tisíc, což je skvělé," pochvalovala si bývalá světová jednička.

Příjemně ji překvapilo, jak se diváci v ochozech při zápase s Japonskem chovali. "Čekala jsem, že budou hodně křičet při výměnách, jako to dělají při basketbale, ale chovali se opravdu dobře. A byla tam spousta dětí, což bylo skvělé. Byla jsem mimořádně motivovaná. Poprvé jsem hrála soutěžní zápas před vlastním publikem."

Jankovičová hraje Fed Cup ráda, protože tenis v tomto případě výjimečně není jen individuální sport. "Miluji týmovou atmosféru a je skvělé hrát s Anou. Je to příjemná změna hrát jako součást týmu a reprezentování Srbska mě inspiruje k tomu, abych hrála co nejlepší tenis," dodala.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga