Slovenka prohrála, protože v tenise zdržovala

  • 3
San Diego - Trest za zdržování rozhodl poprvé v historii zápas v tenise. Slovenka Daniela Hantuchová byla na turnaji v San Diegu potrestána v rozhodující hře třetího setu zápasu s Japonkou Ai Sugijamaovou ztrátou fiftýnu a prohrála v něm 5:7. Rozhodčí ji totiž napomínal za přílišné otálení už potřetí a podle pravidela ji za to mohl odebrat jeden míč. Stalo se v době, kdy sedmá nasazená Hantuchová odvracela při vlastním podání mečbol soupeřky.

Podle pravidel mají hráčky mezi jednotlivými výměnami dvacet vteřin čas. Pokud přetáhnou, může to rozhodčí posoudit jako zdržování.

Hantuchová si prý nebyla vědomá toho, že zdržuje. "Byl to zápas jako každý jiný. Hrála jsem tak, jak jsem zvyklá. Nikdy předtím se mi nestalo, aby mě rozhodčí potrestal za zdržování."

Hantuchová neměla svůj den. Během více než dvouhodinového zápasu nahromadila 72 nevynucených chyb, ale proti verdiktu se ohradila. "Byla jsem tím dost zaskočená," přiznala slovenská tenistka, která se letos ve Wimbledonu dostala až do čtvrtfinále.

"Byl to jinak skvělý zápas. Za stavu pět šest to bylo dost vyrovnané. Ani ve snu by mě nenapadlo, že to skončí takhle. Jsem hodně zklamaná," lamentovala.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga