Slavný pár chce znovu vyhrávat

P r a h a - Až vítězným tažením, které skončilo ve finále deblového masters v indickém Bangalpůru, si slavná tenisová dvojice Maheš Bhúpátí a Leander Paes spravila náladu v závěru mizerné sezony. Opět dostali chuť dobýt první příčku světového žebříčku a znovu vyhrávat velké turnaje. Dva předchozí ročníky byly pro Paese a Bhúpátího jako noc a den. Před dvěma lety získávali s lehkostí turnajové výhry včetně Wimbledonu a French Open, vyhráli závěrečné Masters a jednoznačně ovládli špici žebříčku ATP. Letopočet začínající dvojkou jakoby s sebou přinesl smůlu a velké trápení.

"Najednou jsme museli bojovat s tolika problémy od zranění až po osobní neshody," vzpomínal Paes v rozhovoru pro tenisové stránky Zoomtennis.com. Mezi oběma se objevil vážný rozkol a zdálo se, že světový tenis ztratí jeden velký deblový pár. Olympiáda je však semkla k sobě. Paes s Bhúpátím se opět dali dohromady. Od té doby stačili vyhrát tokijské Japan Open a v domácím prostředí dojít do finále Masters. "Díky bohu jsou všechny potíže za námi," říkají teď před novou sezonou.

Aby mohli opět pomýšlet na nejvyšší mety, museli si před návratem ujasnit, kde byla chyba. "Zjistili jsme, že naše síla není v kamarádství, ale v myšlení na kurtu. Už jsme toho spolu sehráli tolik, že přesně víme, co ten druhý udělá. Toho musíme využít a pokud vydrží i přátelství, tím lépe," prozradil Paes recept na úspěch.

Jestli se skutečně přerod zdařil a Indové se dali na správnou cestu zpět na deblový trůn, to může naznačit už jejich první vystoupení v nové sezoně. V indickém Madrásu se jistě budou moci spolehnout na vydatnou podporu diváků, kteří by je opět rádi viděli tam, odkud za jediný rok spadli.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga