SOUSTŘEDĚNÍ. Srbská tenistka Jelena Jankovičová bojuje ve druhém semifinále Fed

SOUSTŘEDĚNÍ. Srbská tenistka Jelena Jankovičová bojuje ve druhém semifinále Fed Cupu proti Rusku. | foto: Reuters

Semifinále Fed Cupu mezi Ruskem a Srbskem je po prvním dnu vyrovnané

  • 2
Stav semifinále Fed Cupu mezi tenistkami Ruska a Srbska je po prvním dnu nerozhodný 1:1. Hostující tým v Moskvě poslala do vedení bývalá světová jednička Jelena Jankovičová, loňské finalistky poté vyrovnaly díky Světlaně Kuzněcovové.

Jankovičová si v úvodní dvouhře poradila s Anastasjou Pavljučenkovovou po setech 6:4 a 6:3. "Na začátku jsem byla docela nervózní, ale nakonec jsem důležitý zápas vyhrála," řekla Jankovičová. "Moje podání dneska bylo hrozné, doslova noční můra," uvedla Pavljučenkovová.

O vyrovnání se postarala Kuzněcovová, která porazila další bývalou první hráčku světa v srbském týmu Anu Ivanovičovou 6:2, 2:6, 6:4. "Ana je pro mě vždycky těžký soupeř. Ale myslím, že povrch mi tady sedí lépe než jí. Jsem ráda, že jsem nás udržela ve hře, protože tým na mě spoléhá," dodala.

V neděli by si měly tenistky soupeřky prohodit, do závěrečné čtyřhry jsou pak nahlášené Maria Kirilenková s Jelenou Vesninovou a Bojana Jovanovská s Aleksandrou Kruničovou.

Srbsko hraje semifinále Fed Cupu poprvé v historii, naopak Rusky můžou soutěž vyhrát už popáté. Postupující tým se v listopadovém finále utká s vítězem zápasu Česká republika - Itálie, ve kterém domácí obhájkyně titulu dělí v Ostravě po sobotních dvouhrách od postupu jediné vítězství.

Semifinále Světové skupiny Fed Cupu v Moskvě

Rusko - Srbsko 1:1 po úvodním dnu
Pavljučenkovová - Jankovičová 4:6, 3:6
Kuzněcovová - Ivanovičová 6:2, 2:6, 6:4


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga