Diskuze

Šarapovová zajásala. Čeká ji však zvlášť krušný návrat na kurty

Ještěže je Maria Šarapovová tak zaťatá bojovnice. Ruská tenistka bude svou urputnost při jarním comebacku na kurtech potřebovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já nevěděla, já netušila..........!

Meldonium je mezinárodní nechráněný název léčiva vyráběného lotyšskou farmaceutickou společností Grindeks pod názvy Mildronat, Mildronāts, Mildronate atp. jako jeden z jejích klíčových výrobků. Je určeno pro léčení ischemické choroby srdeční a prodávané a používané zejména v postsovětských republikách, například v Litvě, Lotyšku a Rusku. Poprvé bylo licencováno v roce 1976 a pro zlepšení regenerace a výdrže jej v 80. letech používala sovětská armáda při válce v Afghánistánu a následně se stalo oblíbeným u (post)sovětských sportovců.

Tak Mařenko, a teď tu o Mrazíkovi!!;-D

6 1
možnosti

To co popisujete je pravda a Šarapová to nepopírala. Ona jen tvrdila, že si nevšimla, že od 1.1.2016 je tento lék NOVĚ pro sportovce zakázaný a stále ho po tím jiným komerčním názvem brala.

6 0
možnosti

A podotýkám, že jí to naměřili někdy 20.1.2016 Čili to přesáhla v řádu jednotek dnů, nejde o to nějaké měsíce či roky.

4 1
možnosti

J37i44ř15í 63K70v55ě17š

5. 10. 2016 13:33

Je úplně jedno jestli ten zákaz platil den nebo rok. Prostě platil.

3 2
možnosti

A teď tu o Jeníčkovi a Mařence! To, že bude tento lék od 1.1.2016 bude nově zakázán, se jistě vědělo dopředu a ne, že to zveřejnili až 1.1. 2016 v 0:00:01 hod!!! Tomu sám nevěříte!!!! Potom, má kolem sebe tým lidí, a že by se ani jeden z nich o přicházejícím zákazu nedozvěděl? A hlavně lékař, který jí lék (doping?) předepisoval, že by ani on nic nevěděl? Nehledě na to, že tento druh léků jí určitě nepředepisoval půl roku dopředu!!! Takže závěrem, pohádky ano, ale prosím jenom dětem!!!;-)

3 1
možnosti
Foto

Jasně , lékař to věděl a vědomě jí lék ordinoval! Člověče, mysli trošku.....

0 1
možnosti

kdyby ses v tom jen trochu vyznal, pak bys vedel, ze neni povinnosti lekare (pokud neni poverencem WADA v narodni anti-dopingove organizaci), aby hlidal co je na zakazane listine, ale na sportovci samotnem.

Sportovec muze delegovat clena sveho tymu, aby mu prekontroloval zmeny chystane na pristi rok a oznamovane na strankach WADA a NADO kazdorocne v zari.

Ale i kdyz sportovec nekoho poveri, je osobne zodpovedny za vysledek a praci jinych. Kdyz tohle Sarapka odflakla, nema zadnou vymluvu, vina je jeji a trest take.!!

0 0
možnosti

Co se vám na tom nezdá? Že se to dostalo na seznam zakázaných si všimnout nemusela. Před tím to mohla brát zcela legálně i na zlepšení výkonnosti.

2 3
možnosti

No, nemusela, nemusela... prokazatelně varována byla nejméně 3x - stejně jako všichni ostatní sportovci. WADA totiž nezmění seznam zakázaných látek "jen tak a ze dne na den", ale opakovaně vydává zprávy o chystané změně. Brekot, že jí WADA nepřišla upozornit osobně jsou poněkud mimo - proč by to měli dělat? Čím se tak liší od ostatních sportovců?

Takže i vzhledem k závěru CAS, že užívání meldonia zatajovala při dopingových kontrolách, si osobně myslím, že lže, ale důkaz pro to samozřejmě nemám. A pokud nelže, pak je totální amatérka a ignorantka (a celý její tým taktéž). V obou případech byla potrestána oprávněně.

No a kecy o tom, jak jí ITF chtěla zničit, jsou směšné a zavání typickou ruskou paranoiou "nikdo nás nemá rád, každý nám chce ubližovat".

3 0
možnosti