Radost Lucie Šafářové

Radost Lucie Šafářové | foto: Reuters

Šafářová opět zaskočila a opět vyhrála. Odehrála jsem skvělý zápas, libovala si

  • 1
O tom, že nahradí Ivetu Benešovou a nastoupí do důležité třetí dvouhry fedcupového semifinále, se dozvěděla v sobotu večer. Přesto se Lucie Šafářová dokázala skvěle připravit a americké jedničce Bethanii Mattekové nedala šanci, povolila jí jen čtyři hry. "Od začátku jsem se ji snažila tlačit. Když se to chytne za správný konec, nesmí se to pustit," řekla Šafářová.

Už to začíná být tradice.

Když zahajuje Petra Kvitová, porazí soupeřčinu jedničku. Když ve třetí dvouhře nastoupí Lucie Šafářová, je to také zcela jistě bod.

Že by jí sedla role týmové trojky? "No sedí - takhle to je," smála se. "Ale jsme tady za tým, důležité jsou tři body. Já jsem ráda, že je to dva jedna a věřím, že třetí uděláme. Bylo by úžasné postoupit do finále," řekla dvaadvacetiletá hráčka.

Mattekové, která je v žebříčku o osm míst před ní, nedala pražádnou šanci.

Hodně jí pomohly proměněné brejkboly zkraje obou setů. "Snažila jsem se jí tlačit od začátku a soustředila se na každý míč. Myslím, že se mi to dařilo. Odehrála jsem skvělý zápas," pochvalovala si.

Na dvorec Šafářová nastoupila se zalepeným ramenem. Přiznala, že stejně jako Kvitová měla zdravotní problémy. "Ve čtvrtek jsem cítila bolest, když jsem zvedala ruku. Naštěstí jsem nemusela chodit o berlích jako Petra. Ale lékaři mi hodně pomohli."

Před zápasem jí trošku svazovala i nervozita. "Cítila jsem obrovský tlak a zodpovědnost. Semifinále Fed Cupu, stav jedna jedna. Člověk si to uvědomuje. Ale na kurtu jsem šla krok za krokem. A pomohlo i povzbuzování," pochválila zaplněnou halu.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga