Pro Strýcovou bylo finále úspěchem

New York - Ani Barbora Strýcová se nestala první českou tenistkou, která vyhrála dvouhru juniorek na grandslamovém US Open. Světová juniorská jednička prohrála v nedělním finále s Ruskou Marií Kirilenkovou dvakrát 4:6. V každém setu Strýcová první získala soupeřčino podání, ale výhodu brejku proti dvanácté nasazené neudržela. Lednová vítězka juniorky na Australian Open byla překvapivě nervoznější. "Nevím proč, ale hrála jsem neklidná," uvedla šestnáctiletá svěřenkyně trenéra Jana Havla.

"Možná to bylo proto, že soupeřka byla o rok mladší a já chtěla strašně vyhrát. Jsem naštvaná, protože jsem kvůli tomu hrála špatně," řekla Strýcová, která se často na kurtu vztekala. "Byla jsem zklamaná," vysvětlila.  Strýcovou ruská hráčka předčila v agresivitě a chytrosti. "Je hodně dobrá, možná lepší, než si mnozí myslí," řekla o Kirilenkové její poražená protivnice, který by měla posílit pražskou Spartu v extralize.

Česká tenisová naděje, která má za sebou úspěšný vstup do fedcupové reprezentace, má šanci stát se na konci roku juniorskou světovou mistryní světa. I přesto, že na US Open finále prohrála, opustila New York spokojená. "Mám za sebou skvělý týden. Před turnajem jsem nehrála dobře, takže finále je úspěchem."


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga