Přiveďte roztleskávačky, žádal Williams

  • 2
Londýn - (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Vždycky to byla zvláštní tenisová rodina, tihle Williamsovi. Venus odletěla z Wimbledonu už v sobotu a uvnitř rodinného „hradu“ na Palm Beach Garden možná pořádala mejdany, protože dům zel prázdnotou. Zbytek amerického klanu však zůstal v Londýně. „Je trochu stresující nemít tu ségru,“ povídá Serena.

„Naši se na mě najednou moc upnuli. Normálně jsem nechala Venus, ať se s nimi baví, a sama jsem se držela v pozadí.“

Na kurtu se rve s Mauresmovou, usiluje o třetí wimbledonský titul v řadě. Matka Oracene sedí v čestné lóži, vlasy nabarvené na blond a nehne brvou, mlčí. Otec Richard drží v rukou fotoaparát, zapomíná však fotografovat.

Před zápasem hovořil - a šokoval. Tak jako pokaždé. „Wimbledon je nudný,“ vyhlásil.

„Hudba a roztleskávačky by ho oživily. Při basketbalu nebo wrestlingu přece taky hraje hudba. Sportovcům dodává odvahu. Sereně a Venus na tréninku mixuju americké, brazilské a také indické rytmy. Líbí se jim to.“

Navrhl inovaci funkcionářům z All England Clubu. „Bohužel, změny nechtějí. Jsou moc staří,“ postěžoval si. „Vyvedl jsem tenis z hrobu a temných let, když jsem mu nabídl své dcery. Jenže teď se Wimbledon sám zabíjí.“

Williams vyzval ještě k dalším změnám: povolit divákům výkřiky během výměn a zrušit povinně bílou barvu oblečení.

Serena si i v bílé navrhla extravagantní model, sukni s třásněmi. „Je po vzoru legionářů z Římské říše. Je to bojovná sukně. Nahání strach,“ vysvětlovala.

Ale Galka Mauresmová se jen tak zastrašit nenechala.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga