Peschkeové už tenisoví křiváci nevadí

Paříž - Pozor na Peschkeovou! „Spousta hráček neví, o koho jde. Říkají: Co je to za novou, mladou holku?“ směje se Květa Peschkeová. Stačí, aby řekla své dívčí jméno a všem je jasno. Hrdličková. Ale údiv nezmizí. Jak to, že zase hraje? Vždyť tenisovým světem letěla zpráva, že dala raketě sbohem. „Lidé toho napovídají,“ reaguje.

„Přitom mě ani na chvíli nenapadlo, že skončím. Budu O. K., ujišťovala jsem se.“

V prosinci 2002 v Průhonicích plakala. Přetrhla si křížové vazy v levém koleni, ulehla na operační stůl. Loni v březnu pak podruhé.

Přesto dlouho nemohla koleno ohnout. Běhat po dvorci? Nemožné. A tak se vdala. V Berlíně řekla „ano“ svému příteli Torstenu Peschkemu. Žijí spolu osm let, svatbu dávno chystali.

Konečně měli oba čas. „Mám teď oficiální listinu, že jsme s Torstenem rodina. Je to hezký pocit,“ těší se.

Pořádně trénuje teprve od ledna. Měsíc jezdí po turnajích. Peschkeová bývala na žebříčku v první čtyřicítce, reprezentovala ve Fed Cupu. Najednou znovu začíná od nuly, v 28 letech se probíjí kvalifikacemi. „Jestli se chytnu, ještě dva roky vydržím.“

Zatím má bilanci sedm vítězství dvě porážky. „Nestěžuji si. Ani mi nepřijde, že jsem byla tak dlouho pryč,“ říká. Než se zranila, nenáviděla vztahy na tenisovém okruhu. „Nepoznám, kdo je křivák. Nikomu nevěřím. Polovina hráček není schopná pozdravit,“ stěžovala si tehdy.

Po návratu je naopak výtečně naladěna. „Lidí si nevšímám a cestování mi nevadí. Jsem v pohodě.“

Ve čtvrtek nastoupí ve druhém kole Roland Garros proti další matadorce, Jennifer Capriatiové. „Je to zvláštní, ale ještě nikdy jsme se neutkaly. Budu hrát svou hru a uvidíme, kam s ní dojdu.“ Třeba do třetího kola jako v roce 2000? „Nebylo by to špatné.“

Program (začátky v 11:00):
Kurt P. Chatriera: Capriatiová (7-USA) - Peschkeová (ČR), Federer (1-Švýc.) - Kiefer (Něm.), Kostaničová (Chorv.) - V. Williamsová (4-USA), Ferrero (4-Šp.) - Andrejev (Rus.).
Kurt S. Lenglenové: Hewitt (12-Austr.) - Melzer (Rak.), Pierceová (Fr.) - Leonová-Garciaová (Šp.), Grosjean (10-Fr.) - Starace (It.), Kirilenková (Rus.) - S. Williamsová (2-USA).
Kurt č. 1, 3. zápas: Strýcová (ČR) - Myskinová (6-Rus.), 
Kurt č. 2, 2. zápas: Chládková (ČR) - Mandulaová (29-Maď.),
Kurt č. 7, 3. zápas: Novák (14-ČR) - Gaudio (Arg.)


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga