Novák bude v žebříčku tenistů třetí

Melbourne - Úspěšné tažení tenisty Jiřího Nováka grandslamovým Australian Open, které zakončil až v semifinále pozdější vítěz Johansson, posune tenistu až na třetí místo světového žebříčku ATP Champions Race. Novák nasbíral po životním úspěchu v Melbourne Parku 90 bodů, dohromady jich má po třech letošních turnajích 117. Johansson je samozřejmě v čele, za triumf v Melbourne si připsal dvě stě bodů, za ním následuje poražený finalista Marat Safin z Ruska, třetí je Novák a čtvrté místo patří druhému semifinalistovi, Němci Tommymu Haasovi.

V pořadí pro nasazování do turnajů zůstala v čele loňská světová jednička Lleyton Hewitt, přestože tento Australan skončil na domácím turnaji hned v prvním kole.

Pozici světové jedničky mezi ženami si upevnila australská vítězka Jennifer Capriatiová, za ní zůstala další Američanka Lindsay Davenportová, přestože první díl Grand Slamu pro zranění kolena vynechala. Švýcarka Martina Hingisová je i přes finálovou účast nadále čtvrtá za Venus Williamsovou z USA.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga