Martina Navrátilová se sice léčí z rakoviny prsu. Chuť do tenisu jí to však na Roland Garros nevezme

Martina Navrátilová se sice léčí z rakoviny prsu. Chuť do tenisu jí to však na Roland Garros nevezme | foto: AP

Navrátilová na Roland Garros zase popadne raketu. Rakovině navzdory

  • 0
Martinu Navrátilovou rakovina prsu jen tak nezlomí. Legendární tenistka se během probíhajícího léčení rozhodně nehodlá šetřit, na nadcházejícím grandslamovém Roland Garros se znovu postaví na kurt. V deblu veteránek bude její partnerkou Jana Novotná.

Kdepak. Martina Navrátilová svůj milovaný sport neopustí ani během následujících dnů. Přestože se v březnu podrobila operačnímu zákroku a nyní už dva týdny podstupuje ozařování.

Třiapadesátiletá tenistka bude v Paříži bojovat v deblovém miniturnaji čtyř dvojic o "Trofej legend".

"Zatím se cítím dobře," prohlásila Navrátilová v telefonickém rozhovoru pro Tennis Channel, pro který bude druhý grandslamový turnaj komentovat.

Rakovinu prsu odhalilo rodačce z Řevnic běžné únorové vyšetření na mamografu. Začátkem dubna pak o její nemoci informoval magazín People s tím, že nemoc byla naštěstí podchycena včas a podle lékařů je velmi vysoká šance na uzdravení.

Osmnáctinásobná grandslamová vítězka prohlásila, že ani nemoc jí nezabrání v jejich aktivitách. V březnu absolvovala čtyřicetikilometrovou cyklistickou část havajského triatlonu. V březnu se chystá pokořit nejvyšší horu Afriky Kilimandžáro. "Pořád je to v mých plánech," prohlásila.

Deblového turnaje veteránek se v Paříži od 2. do 5. června kromě Navrátilové a Novotné zúčastní také například Conchita Martinezová, Mary Joe Fernandezová či Nathalie Tauziatová.

Navrátilová na Roland Garros dvakrát vyhrála dvouhru (1982 a 1984), triumfovala zde i v deblu a mixu. To ostatně dokázala na všech grandslamech.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga