Tenistka Šafářová obnovila spolupráci s kanadským trenérem Steckleym

  • 20
Česká tenistka Lucie Šafářová po více než roce hlásí návrat ke kanadskému trenérovi Robu Steckleymu. Obnovenou spolupráci potvrdila na sociálních sítích.

„Do sezony 2018 se vracím zpět ke kanadskému kouči Robu Steckleymu,“ napsala ke zprávě doplněné vtipným videem, kterými se prezentovali i za jejich předešlého působení. „Myslím, že jsem na Austrálii připravená!“ oznámila.

„Přemýšlela jsem nad novou sezonou a trenérem. Robovi se sice narodilo druhé dítě, ale díky tomu neměl žádné angažmá a rychle jsme se domluvili, že bude mým trenérem pro novou sezonu. Velice se na to těším a věřím, že nám to půjde,“ vzkázala Šafářová z Floridy, odkud dnes odlétá a v pondělí by měla hrát extraligu.

Se Steckleym v minulosti pracovala skoro tři roky. Začali v dubnu 2013 a pod jeho vedením se proměnila - z často zraněné dívky fyzicky vyspěla a působila uvolněněji. Na pařížské antuce předloni prohrála až ve finále se Serenou Williamsovou.

Lucie Šafářová a Rob Steckley

Navíc se v roce 2015 dala dohromady s Bethanií Mattekovou-Sandsovou a od té doby získaly pět grandslamových deblových vavřínů. V žebříčku dvouhry se dostala na páté místo a ve čtyřhře byla letos šest týdnů světovou jedničkou.

Většinu roku 2016 jí ale Steckley chyběl kvůli osobním problémům a v září s ním ukončila spolupráci. V letošní sezoně měla do konce French Open Františka Čermáka. Od US Open jí pomáhal Adam Altschuler, kouč Mattekové-Sandsové.

Letošní sezonu ukončila třicetiletá brněnská rodačka předčasně kvůli zánětu šlachy v zápěstí. Naposledy hrála v září semifinále v Québecu.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga