Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková | foto: AP

Duo H+H čekají v semifinále Turnaje mistryň Huberová s Raymondovou

  • 14
Tenistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou si v semifinále Turnaje mistryň zahrají proti obhájkyním titulu Liezel Huberové a Lise Raymondové USA. Rozhodl o tom los. V Istanbulu hrají debl jen čtyři páry a semifinále je tak prvním zápasem.

Druhý pár tvoří Italky Roberta Vincová, Sara Erraniová a Rusky Maria Kirilenková s Naďou Petrovovou.

Stříbrné olympijské medailistky Hlaváčková s Hradeckou se mezi elitní čtyři deblové páry Turnaje mistryň probojovaly poprvé a v Turecku jsou druhé nasazené. S Američankami letos hrály dvakrát a v semifinále olympijského turnaje ve Wimbledonu se radovaly z výhry. K dalšímu vzájemnému duelu došlo o měsíc později v New Havenu a ve finále Češky prohrály.

Los čtyřhry Turnaje mistryň

Hlaváčková, Hradecká (2-ČR) - Huberová, Raymondová (3-USA)
Erraniová, Vinciová (1-It.) - Kirilenková, Petrovová (4-Rus.)

"Jsou to zkušené hráčky, které hrají debla tradičně," očekává Hlaváčková útočný styl Američanek s náběhem na síť ihned po servisu. "Když jim to sedne, tak je s nimi dost těžké hrát. Soupeřky tlačí do aktivních úderů, musíte se cpát po lajnách a být přesní a moc nezmatkovat, ale vždycky to je zajímavý zápas," dodala Hlaváčková.

Spolu s Hradeckou mohou vyhrát Turnaj mistryň jako první český pár. Ve čtyřhře na této prestižní akci už před nimi triumfovaly Martina Navrátilová, Hana Mandlíková, Helena Suková i Jana Novotná, ale nikdy neměly po boku za spoluhráčku krajanku. Naposledy uspěla Novotná v roce 1997 s Lindsay Davenportovou z USA.

V uplynulých čtyřech letech třikrát ve finále prohrála Květa Peschkeová. Právě loni ji se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou porazily Huberová s Raymondovou.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga