HVĚZDA. Wimbledonská vítězka Petra Kvitová z Prostějova porazila ve čtvrtek v extralize Polku Piterovou z LTK Liberec 2:0.

HVĚZDA. Wimbledonská vítězka Petra Kvitová z Prostějova porazila ve čtvrtek v extralize Polku Piterovou z LTK Liberec 2:0. | foto: Michal Šula, MAFRA

Liberečtí tenisté potrápili extraligovou elitu. Finále si ale nezahrají

  • 0
Tenisté LTK Liberec ve finálové skupině extraligy v Prostějově nezklamali, i když s vysoce favorizovanými soupeři dvakrát prohráli - s domácím mnohonásobným mistrem Prostějovem ve čtvrtek 1:5 a s I. ČLTK Praha 3:5. Ovšem svěřenci kapitána Jana Stočese už bez Poláka Przysiezného sehráli s papírovými favority z první a druhé stovky několik vyrovnaných soubojů.

Liberecká mužská jednička Polák Lukasz Kubot měl v Prostějově stoprocentní úspěšnost. Zdolal štvanickou jedničku Slováka Mečíře po třísetové bitvě a ve dvojici s Lubomírem Majšajdrem zdolali pár Hernych, Šátral. Když Kubot s prostějovským Jiřím Veselým, 66. tenistou světa, srovnal stav setů, soupeř utkání skrečoval.

Proti ČLTK ztratila první žena LTK Katarzyna Piterová třísetový zápas proti Hradecké po velkém boji, stejně jako Dominik Süč se Slovákem Sikorou. Třetí liberecký bod vybojovala Petra Krejsová v utkání s Malečkovou a ve čtvrtek jí těsně utekla první sada s prostějovskou Smitkovou (69. WTA).

Piterová uhrála proti čtvrté ženě světa Kvitové šest her a Majšajdr trápil domácího favorita Pavláska přes dvě hodiny.

„Zápasy proti favoritům jsme odbojovali. Škoda, že si Jebavý proti ČLTK ve druhém setu zranil břišní sval v době, kdy začal zápas otáčet. Kubot splnil roli jedničky. Kdyby měly naše ženy proti soupeřkám ze Štvanice více štěstí v koncovce superbreaku a srovnaly by na 4:4, byla šance celý zápas vyhrát. Majšajdr toho v posledních týdnech příliš nenatrénoval, přesto mohl domácího Pavláska porazit a Krejsová nevyužila proti Smitkové v prvním setu setbol. Pro některé naše hráče je extraliga zřejmě jedinou šancí změřit síly s tenisty z první a druhé světové stovky,“ zhodnotil Jan Stočes.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga