Ivan Lendl

Ivan Lendl | foto: Reuters

Lendl prohrál ve finále turnaje tenisových veteránů s Moyou

  • 5
Ivan Lendl si poprvé v kariéře zahrál finále turnaje tenisových veteránů na ATP Champions Tour, ale vítězství se nedočkal. Bývalá světová jednička prohrála v boji o titul v americkém Delray Beach se Španělem Carlosem Moyou 4:6, 4:6.

Lendl ve finále Moyu zaskočil aktivní hrou a častým přechodem k síti. Týden před 52. narozeninami byl o sedmnáct let mladšímu soupeři nadmíru vyrovnaným sokem. "Už se ale necítím tak dobře jako ve třiceti a hrát tři dny po sobě je náročné a obtížné, protože mému tělu se to příliš nelíbí," řekl Lendl během turnaje.

Ve své éře se Lendl probojoval ve dvouhře do 144 finálových zápasů a vyhrál 94 turnajů. Na veteránský okruh vstoupil loni a při své třetí účasti se poprvé dostal do finále. Lendl postoupil jako vítěz ze skupiny B, ve které porazil Američana Jimmyho Ariase a Švéda Mikaela Pernforse a prohrál s Jihoafričanem Johanem Kriekem.

Vítěz French Open z roku 1998 Moya získal během svého ročního působení mezi veterány již pátý titul a posunul se do čela žebříčku. "Ivan hrál výborně a moc rád bych byl v dvaapadesáti v takové kondici, jako je on. Navíc měl od tenisu dlouho pauzu, ale jeho forhend je pořád nepříjemný, hlavně ten po lajně," pochválil Moya Lendla.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga

Témata: Ivan Lendl