Rafael Nadal

Rafael Nadal | foto: AP

Federer s Nadalem si chtějí v září na Laver Cupu opět zahrát společnou čtyřhru

  • 6
Hvězdní tenisté Rafael Nadal a Roger Federer přislíbili účast na letošním ročníku Laver Cupu, jenž se bude hrát 23. až 25. září v Londýně. Dlouholetí soupeři, ale i přátelé doufají, že si spolu ještě jednou zahrají za tým Evropy čtyřhru, což předvedli fanouškům v premiérovém ročníku této soutěže v roce 2017 v Praze.

„Navrhnul jsem Rogerovi, že bychom si spolu měli zahrát v Londýně čtyřhru. Zdá se, že ho to zaujalo, tak už zbývá jen přesvědčit našeho kapitána Björna Borga,“ uvedl v tiskovém prohlášení pořadatelů Španěl Nadal, jenž se stal v neděli na Australian Open díky zisku 21. grandslamového titulu historickým rekordmanem. „Roger je velkou součástí mé kariéry, velký soupeř, ale také skutečný přítel,“ dodal.

Roger Federer 

Federer nehrál od loňského Wimbledonu a po třetí operaci kolena doufá v comeback. Ve středu na sponzorské akci uvedl, že o jeho případném návratu bude jasněji v dubnu či květnu. „Těším se na to, že se letos vrátím na kurty, a Laver Cup je velkou částí mých plánů,“ uvedl čtyřicetiletý Švýcar, jeden z iniciátorů vzniku soutěže, jež je tenisovou verzí golfového Ryder Cupu.

„Rafa je neuvěřitelný člověk a inspirace pro mě a spoustu ostatních na celém světě,“ řekl Federer, který má stejně jako Novak Djokovič na kontě 20 grandslamových titulů. „Po loňském Laver Cupu v Bostonu mi Rafa psal a navrhoval, abychom si spolu v Londýně zase zahráli čtyřhru. Jsem rozhodně pro comeback páru ‚Fedal‘!“ řekl Švýcar.

Laver Cup má za sebou zatím čtyři ročníky a dosud vždy vyhráli Evropané nad výběrem světa.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga