Kurnikovová nevyhrála, fotografy ale neodradila

  • 5
Melbourne - První kolo turnaje, hráčka nepodávala žádný oslnivý výkon, ale přesto se kolem kurtu tiskli fotografovové a mačkali spouště jako o život. Snad tušili, že je to pro Annu Kurnikovovou poslední zápas ve dvouhře na letošním Australian Open. Krásná Ruska skutečně prohrála a na adresu těch, kteří v ní nechtějí vidět tenistku vzkázala: "Mě už tohle nezajímá, to jej jejich věc."

Souboj Kurnikovové s Justine Heninovou nebyl žádnou velkou bitvou, Rusce se příliš nedařilo a na šestou nasazenou nestačila. Přesto Belgičanka po utkání tvrdila, že měl zápas zvláštní náboj. "Hrála jsem proti skutečné osobnosti. S ní se hraje vždycky špatně, protože se musíte snažit soustředit pouze na hru," narážela na reakce mužských obdivovatelů na tribuně.

Kurnikovová se ovšem snaží, seč jí síly stačí, prezentovat sebe sama jako tenistku. Ostatně, ve druhém setu zápasu dokázala, že špičkový tenis nezapomněla. Přes porážku se snažila dívat se na věc optimisticky, v paměti má stále ještě loňský rok ztracený kvůli zranění. "Je to teprve třetí turnaj v roce. Prostě se musím snažit vzít to v pohodě a stále se zlepšovat," nedělal z vyřazení tragédii.

Tenistka také zároveň nastínila, na čem hodlá nejvíc zapracovat: "Já už se nemusím učit udeřit do míčku. Pro mě je teď důležité soustředit se na taktické myšlení a uklidnění se při zápasech." Tak by měla vypadat cesta ze sedmé desítky světového žebříčku na původní pozice. Jšedním si však může být jistá už nyní: Ať bude hrát jakkoliv, fotografové si ji budou hledat dál.

Anna Kurnikovová nestačilav úvpdním kole Australian Open na šestou nasazenou Justine Heninovou


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga