Koukalová se chystá na sestry Williamsovy

Praha - Do fedcapového klání proti favorizovaným Američankám nastoupí v barvách české reprezentace i Klára Koukalová, která šokovala v druhém kole letošního Australian Open vyřazením bývalé světové jedničky Moniky Selešové. "Fed Cup je příjemnou změnou. Na turnajích hraji sama za sebe, ale tady je neskutečná atmosféra. Fandíme si a pomáháme, což je příjemné," těší se jedenadvacetiletá tenistka. Věří, že šance zaskočit silné protivnice umírá poslední. "Nemáme co ztratit a soupeřky budou pod tlakem," doplnila.

České reprezentantky budou příští týden v Lowellu v prvním kole Světové skupiny čelit sestrám Sereně a Venus Williamsovým.

Hráčka pražské Sparty se po úspěchu v Melbourne poprvé dostala do první stovky žebříčku WTA a nyní je na 73. místě. "Austrálie byla skvělá, ale jinak se mi úvod roku moc nepovedl," řekla Koukalová.

Po Australian Open na žádném turnaji nepřešla druhé kolo a zápasovou bilanci má šest výher a osm porážek. "Čekám na pořádný úspěch, za který považuji postup
do semifinále nebo finále, ale je to dost těžké. Rozdíly mezi hráčkami jsou minimální," dodala pražská rodačka. Koukalová už dvakrát ve finále turnaje WTA Tour hrála. Poprvé předloni v Antverpách a minulý rok v Casablance, ale na premiérový titul mezi ženami drobná tenistka ještě čeká.

Úspěšnou premiéru ve Fed Cupu zažila loni. V Bolu překvapila výhrou nad Ivou Majoliovou a v létě pomohla dvěma body k záchraně mezi elitou v duelu s Kanadou. Podle svých slov v posledních týdnech zlepšila pohyb po dvorci, ale stále musí pracovat na servisu. 

Proti sestrám Williamsovým na dvorci nikdy nestála. Dokáže si ale velmi živě představit, co ji na kurtu čeká, pokud dostane ve dvouhrách příležitost. "Williamsky hrají daleko tvrději než ostatní. Dávají větší rány a super servírují," vypočítala přednosti světové jedničky Sereny a trojky Venus.

Od čtvrtka je Koukalová po návratu z Budapešti v Praze. Po odpočinku si v sobotu půjde zahrát na Štvanici a v neděli vyzkouší tvrdý povrch v hale na Spartě. "Poslední dobou se cítím lépe na betonu. Bude to všechno o dost rychlejší, ale uvidíme," řekla o přechodu z antuky.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga