K Fed Cupu poletí tým bez dvou opor

Praha - Nepříjemné, nicméně očekávané oslabení fedcupového týmu tenistek se stává skutečností. Hráčky se při víkendovém zápase proti Chorvatsku v Bolu na ostrově Brač, budou muset obejít bez dvou největších opor Květoslavy Hrdličkové a Daniely Bedáňové. Oběma brání ve startu zraněné zápěstí. Hrdličková v pondělí dopoledne Kukalovi zavolala, že bolest v zápěstí neustoupila, a do Prahy kvůli tomu nepřijede. "Bohužel hrát nebude, ale je to pochopitelné," smířil se s faktem kapitán Jan Kukal. Bedáňová podle Kukala v neděli hodinu trénovala a po zátěži měla bolesti. Definitivní verdikt mu hráčka oznámila po prohlídce u svého lékaře.

V pravém zápěstí má Hrdličková nataženou šlachu. Léčí se a jedenáct dnů nedržela raketu. "Zkoušela jsem hrát, ale není to ono, i když cítím, že se to lepší," uvedla hráčka. Sama neví, kdy se na dvorce vrátí. "Těžko říci. Půjde o názor lékaře a vlastní pocity. Doufám, že brzy," přála si.

Bedáňové se problémy se zápěstím nezlepšily, naopak o něco zhoršily. "Obětavě se snažila něco dělat, ale má nějaký další nález," uvedl Kukal.

Kapitán se rozhodl, že do Chorvatska pojede pětice hráček - Klára Koukalová, Sandra Kleinová, Iveta Benešová, Eva Birnerová a Petra Cetkovská. "Takové je moje současné opatření," konstatoval Kukal.

Realizační tým českého týmu tvoří trenér Martin Fassati, fyzioterapeutka Jaroslava Tancerová a masér Pavel Kováč.

V přípravě Kukal pokračuje ve velkém zatížení hráček. "Mají toho plné kecky. Je to pro ně nezvyklé," uvedl Kukal. V poledne si hráčky odpočinuly při zkoušení reprezentačních kostýmů.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga