Jednička neprošla prvním kolem

  • 1
Přerov - Hned první kolo mezinárodního mistrovství republiky tenistek v přerovské hale znamenalo konečnou pro nasazenou jedničku Evu Birnerovou. Osmdesátá hráčka světového žebříčku podlehla sedmnáctileté Jevgeniji Rodinové z Ruska 4:6 a 2:6.

Na turnaji Zubr Cup, který zároveň patří do okruhu mezinárodní federace ITF a je dotovaný 25 tisíci dolary, neprošla do druhého kola například ani zkušená Sandra Kleinová, která skrečovala zápas s Bosňankou Martinovičovou.

Kleinová do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, které se naopak vůbec nezúčastnila původně avizovaná Jelena Dokičová. "Den před turnajem nám volal její trenér, že dostala čtyřicítky horečky," řekl ředitel turnaje Petr Huťka mladší.

Místo Birnerové je tak před dnešním druhým kolem nejvýše nasazenou zástupkyně přerovského klubu Zuzana Ondrášková, která si včera poradila s Evou Pigovou 6:3 a 6:1 a dnes ji čeká Ukrajinka Oxana Ljubcovová.

Další zástupkyně regionu, prostějovská Petra Kvitová, která startovala na divokou kartu, nestačila na nasazenou trojku Kateřinu Böhmovou.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga