Hingisové pomohly hory, ohlížet se nechce

Carlsbad - Hory, odpočinek a magnetické vlny. To jsou prostředky, kterými se Martina Hingisová napřela proti všemu zlému, co jí v poslední době pronásledovalo. Švýcarská tenistka, světová hráčka číslo jedna, vypadla ve Wimbledonu senzačně už v 1. kole a potřebovala najít zase ztracený psychický klid. "Hory mě uklidňují, vyrostla jsem přece v horách a mezi lesy," vysvětlovala, proč zvolila pro restauraci pochroumaného těla i duše právě Alpy. Za zklamáním se už nechce ohlížet. "Prostě se to stalo. Změnit můžu pouze svoju budoucnost," říká dvacetiletá světová jednička.

Po něšťastném vyřazení z Wimbledonu Hingisová zmizela před dychtivými novináři. Potřebovala si oddechnout a také doléčit bolavá záda. Výběr padl na pětihvězdičkový hotel poblíž rakouského Innsbrucku. "Prohlížela jsem si časopisy s obrázky míst a rozhodla se odjet právě tam. Miluji hory, tam jsem se narodila. Potřebovala jsem se dát mentálně, psychicky i fyzicky do pořádku."

Už před Wimbledonem měla Hingisová potíže s bederní částí zad. "Když o tom teď přemýšlím, neměla jsem tenkrát vůbec nastupovat. Člověk se ale učí právě chybami a já teď vím, že už podobnou neudělám," vrací se k zápasu se Španělkou Ruano-Pascualovou. Bolavá záda se snaží léčit pomocí magnetických vln. "Vozím si ten přístroj s sebou. Stačí si jenom lehnout a na pár minut to nechat působit. Odpočívám, relaxuji. Je to něco jako jóga," popisuje svou samoléčbu.

Po pěti týdnech odpočinku v horách se Hingisová ukázala na turnaji v San Diegu. "Cítím se v pohodě. Občas sice tu a tam něco zabolí, ale to je u sportovců asi normální. Bez nějakých potíží to snad ani nejde," říká o svém současném zdravotním stavu. Tenis jí v přestávce údajně vůbec nechyběl. Teď chce pracovat na opětovném zvýšení svého náskoku na špici ženského tenisového žebříčku. "Nikdy nejsem plně spokojená, pořád chci vyhrávat, ať už je to normální turnaj nebo třeba grandslam."

Martina Hingisová totálně propadla,když v 1. kole Wimbledonu nedokázala najít zbraň na Španělku Ruano-Pascualovou


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga