Australský tenista Lleyton Hewitt v duelu s Finem Nieminenem.

Australský tenista Lleyton Hewitt v duelu s Finem Nieminenem. | foto: Reuters

Los si s Hewittem pohrál. Kariéru mu může v Melbourne uzavřít jeho žák

  • 1
Los Australian Open příliš nepotěšil domácí hvězdu Lleytona Hewitta, který se v Melbourne rozloučí s kariérou. Bývalý první hráč světa při svém rekordním dvacátém a posledním startu na turnaji v Melbourne narazí v prvním kole na krajana Jamese Duckwortha, kterému už léta pomáhá svými radami.

„Aspoň uvidíme, jaký je to student,“ řekl Hewitt den před startem úvodního grandslamu sezony novinářům. „Je to mrzuté, ale na druhou stranu je to zábava, že si zahraju zrovna s ním. Ať už to dopadne jakkoli, užiju si to,“ uvedl čtyřiatřicetiletý finalista Australian Open z roku 2005.

Někdejší vítěz Wimbledonu a US Open je momentálně v žebříčku až na 306. místě a do turnaje se dostal díky divoké kartě stejně jako Duckworth, kterému patří v pořadí ATP 134. příčka.

Hewitt si snaží nepřipouštět, že mu jeho třiadvacetiletý žák může připravit brzké loučení s tenisem. „Chci hlavně odehrát dobrý zápas. Snad to moje tělo vydrží,“ řekl vítěz 30 turnajů ATP, který se po Australian Open bude věnovat práci australského daviscupového kapitána.

Na krajana narazil i na loňském US Open, kde ho v pěti setech vyřadil ve druhém kole Bernard Tomic. „To bylo vážně drsné. Tři dny předtím jsme se potkali a chtěl po mně rady ohledně servisu a podobně. To se fakt nehodilo,“ uvedl Hewitt.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga