Hantuchové se povedl největší skok

  • 1
Praha - Těžko hovořit překvapení. Daniela Hantuchová vyhrála anketu o hráčku, jež zaznamenala v roce 2002 největší posun. V současné době možná nejpopulárnější světová tenistka dostala od fanoušků takřka polovinu všech hlasů, které došly pořadatelům z WTA. Devatenáctiletá Slovenka letos nadchla vítězstvím v Indian Wells a postupem do finále ve Filderstadtu. Skvělé výkony poslaly hráčku do elitní světové desítky.

Daniela Hantuchová se předvedla už v Austrálii, kdy na melbournském grandslamu pořádně potrápila Venus Williamsovou a nadto zazářila v soutěžích čtyřhry. Nálepku výtečné deblistky strhla hráčka velmi rázně. Ve finále prestižního turnaje v Indian Wells zdolala Hingisovou a tehdy poprvé se o ní začalo mluvit nahlas jako o aspirantce na světovou desítku.

Přes vyrovnané výsledky pak došla slovenská tenistka ke čtvrtfinále Wimbledonu i US Open, dalším třem semifinále a finále výtečně obsazeného klání ve Filderstadtu. Výsledky ji katapultovaly až na osmou příčku žebříčku ATP. Snad jen závěrečný Turnaj mistryň nevyšel Hantuchové podle představ. Před ním ovšem dotáhla Slovensko k premiérovému titulu ve Fed Cupu.

Za Hantuchovou se umístily se shodným počtem hlasů Řekyně Jeleni Daniliduová a Ruska Anastázia Myškinová. První jmenovaná dosáhla na svůlj první titul na okruhu WTA a vyšplhalase až ke 20. příčce žebříčku, ruská hráčka dokonce atakovala elitní desítu.

Daniela Hantuchová servíruje v zápase Fed Cupu proti Švýcarce Schnyderové


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga