SPOLEČNÁ RADOST. Český tým slaví se svými příznivci postup do finále Davis Cupu.

SPOLEČNÁ RADOST. Český tým slaví se svými příznivci postup do finále Davis Cupu. | foto: Reuters

O dějišti daviscupového finále se rozhodne do začátku října

  • 72
Přání je jednoznačné - odehrát letošní finále Davisova poháru mezi Českou republikou a Španělskem 16. - 18. listopadu v pražské O2 areně. Jenže vzhledem k termínové kolizi zatím pořád jasno není... "Usilovně pracujeme na tom, abychom dosáhli dohody. Domníváme se, že do 1. října bude naprosto jasno," řekl Miroslav Černošek, majitel pořádající agentury Česká sportovní.

O2 arena ideálně vyhovuje přísným požadavkům Mezinárodní tenisové federace ITF, navíc na přelomu října a listopadu hostí dvě další tenisové akce: pátý díl exhibice Advantage tenis, tentokrát mezi Petrou Kvitovou a Marií Šarapovovou a následně fedcupové finále, v němž budou Češky obhajovat loňský triumf z Moskvy.

Jestli si v moderní hale zahrají i tenisté o "salátovou mísu", jasno ještě není.

Problém tkví zejména v kolizi s audiovizuální show Transmission, která je naplánována na sobotu 17. listopadu. "Na tu akci už bylo prodáno asi tisíc vstupenek, tudíž jednání nejsou jednoduchá. Ale cesta k dohodě s O2 arenou je nadějná," dodal Černošek.

Pokud se povede umístit i třetí vrcholnou tenisovou akci do O2 areny, pořadatelé se přesycení tenisem neobávají. "Komu na světě se povedlo hrát daviscupové i fedcupové finále v jednom roce?" ptal se Vladimír Šafařík, ředitel České sportovní. "Domnívám se, že zájem bude obrovský. Protože to, co letos české týmy dokázaly, je něco fantastického."

Vstupenky na Fed Cup i exhibici jdou do prodeje 24. září


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga