NEJDE TO. Roger Federer oznamuje, že kvůli zranění nemůže nastoupit ve finále

NEJDE TO. Roger Federer oznamuje, že kvůli zranění nemůže nastoupit ve finále Turnaje mistrů. | foto: Reuters

Velké finále se nekoná, Federer na Turnaji mistrů kvůli zranění vzdal

  • 62
Potřetí za sebou a celkově počtvrté triumfoval na tenisovém Turnaji mistrů Novak Djokovič. Srbská světová jednička se však zadostiučinění z velkého vítězství v Londýně nedočkal, místo toho si zapinkal exhibici s domácím miláčkem Andym Murraym. Finálový soupeř Roger Federer totiž kvůli zranění do boje o trofej nenastoupil.

Třiatřicetiletý Federer se z účasti v závěrečném duelu omluvil těsně před plánovaným začátkem zápasu, po skončení finále čtyřhry. Osobně to zklamaným divákům v hale vysvětlil. „Je mi to líto, ale nejsem dostatečně fit, abych hrál. Nechtěl jsem, aby to takto skončilo, ale na této úrovni se bez zad nedá hrát,“ řekl šestinásobný švýcarský vítěz Turnaje mistrů.

Věří teď alespoň, že v příštím týdnu bude moci vést švýcarské tenisty ve finále Davis Cupu proti domácí Francii společně s Wawrinkou. S ním sehrál v sobotu v Londýně dramatickou bitvu a zvítězil až po téměř tříhodinovém zápase a čtyřech odvrácených mečbolech.

„Tohle samozřejmě není cesta, jak bych chtěl vyhrát. Nebudu oslavovat tenhle titul, ale celou sezonu. A tahle trofej je korunou roku,“ řekl Djokovič, který si místo s Federerem zahrál alespoň pro diváky exhibici na jeden set s Britem Andym Murraym.

„Je mi Rogera líto. Jsem v tenisu deset let a Roger s Rafou (Nadalem) jsou největšími soupeři, kteří do hry dávají vždy sto procent. Kdyby Roger mohl, tak by přišel a hrál by. Škoda, mohl to být skvělý duel mezi světovou jedničkou a dvojkou.“

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga