Lucie Hradecká

Lucie Hradecká | foto: AP

Fed Cup je splněný sen, řekla Lucie Hradecká při rozhovoru se čtenáři

  • 1
Tenistka Lucie Hradecká je novickou ve výběru Petra Pály na víkendové zápasy českého týmu proti Německu v prvním kole Fed Cupu. Přímo z Brna odpovídala čtenářům serveru iDNES.cz.

Čtyřiadvacetiletá tenistka, která se narodila v Praze, je momentálně v žebříčku WTA na 64. místě. Souboj s Německem je pro ni první zkušenost s týmovou soutěží.

"Zítra to začne, Fed Cup je splněný sen. Přijďte fandit," pozvala do areálu brněnského výstaviště diváky. "Uděláme maximum proto, abychom překonali loňské finále kluků v Davis Cupu," dodala.

Ptali jste se tenistky Lucie Hradecké

On-line rozhovor s novickou v českém fedcupovém týmu. Odpovědi si můžete přečíst ZDE.

O čem ještě mluvila?

O atmosféře v týmu
"Být v týmu je super pocit. Zatím je to paráda, žádné problémy, spousta srandy i dřiny. Nováček vůbec netrpí, všichni jsou na něj hodní. Květa Peschkeová zatím zápisné nevymyslela, ale to určitě přijde."

O svém dělovém servisu
"Oficiální statistiky nesleduju, ale vím, že jsem na Štvanici dala 205 km/h. Bylo by hezké překonat i světový rekord V. Williamsové, ale nezaměřuju se na to. Při podání je důležitý švih, nikoliv síla."

O cílech pro tuto sezónu
"Cílem pro sezónu je minimálně zůstat na stejné pozici v žebříčku, nebo raději poskočit do TOP 50."

O Losu FED CUPU čtěte zde.

O vztazích se zahraničními tenistkami i tenisty
"Se všema tenistama i tenistkama vycházím v pohodě. Směje se na mě Santoro, od mixu v Londýně."

O tréninku
"Když není turnaj, jsem denně na kurtu 3 hodiny plus 1 hodina kondice. Taktiku a psychologii extra nemám. Odpočívám, když nejsem na kurtu, ale tak čtyřikrát týdně je regenerace, tak hodinu."

Sympatická tenistka, která by raději šla na večeři s Rogerem Federerem, jehož považuje za nejlepšího tenistu světa, má za vzor Kim Clijtersovou. I když v mládí se jí líbila Monika Selešová. Z rozhovoru se čtenáři serveru iDNES.cz šla na pokyn trenéra do postele.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga