Davisův pohár se bude hrát v Sazka Areně

  • 10
Praha - Další sport bude mít premiéru v Sazka Areně. Multifunkční hala bude v září dějištěm baráži o účast ve Světové skupině Davisova poháru, v níž se čeští tenisoví reprezentanti utkají se Švýcarskem a možná i nejlepším hráčem světa Rogerem Federerem. Hrát se bude na rychlém povrchu Taraflex.

V Praze se Davisův pohár uskutečnil naposledy před devíti lety, kdy domácí tým na Štvanici porazil Jihoafrickou republiku.

V Sazka Areně se ještě tenis nehrál, takže český svaz využil toho, že tentokrát mužská týmová soutěž nekoliduje s jinými akcemi.

Proti zvyklostem však tenisté nebudou mít halu k dispozici celý týden před zápasem, protože v neděli 16. září se zde uskuteční koncert skupiny Police a v pondělí budou dělníci rozebírat pódium postavené na ploše.

"Museli jsme žádat ITF o výjimku, abychom mohli v hale trénovat až v úterý. V neděli a v pondělí budou tenisté trénovat na Olympu na stejném povrchu," řekl v telefonickém rozhovoru s ČTK prezident svazu Ivo Kaderka.

Finanční podmínky pronájmu neupřesnil. "Je to dohoda výhodná pro obě strany, ale o jejích podrobnostech se nemohu vyjadřovat," uvedl Kaderka.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga