Daviscupový tým dál povede Navrátil

  • 8
Praha - České tenisty povede i v příštích dvou letech v Davisově poháru nehrající kapitán Jaroslav Navrátil. Trenéra aktuální české jedničky Tomáše Berdycha, který s týmem v zářijové baráži v Nizozemsku vybojoval návrat do Světové skupiny, potvrdil ve funkci výkonný výbor tenisového svazu.

Informoval o tom ve svém dnešním vydání deník Sport.

Devětačtyřicetiletý Navrátil vystřídal koncem srpna v roli kapitána Cyrila Suka a úkol vrátit českou reprezentaci mezi elitu splnil. Nyní se se svazem dohodl na dvouleté smlouvě s roční opcí.

"Mám radost. Už v Leidenu jsem říkal, že bych rád u týmu pokračoval," citoval list Navrátila, jenž je momentálně v Paříži, kde bude Berdych bojovat o obhajobu titulu na turnaji série Masters.

Další velkou prověrku absolvuje Navrátil s daviscupovým týmem v únoru, české družstvo čekají v prvním kole silní Američané. Kapitán by proto uvítal návrat Radka Štěpánka, který pod Sukovým vedením odmítal reprezentovat.

"Nechtěl jsem s Radkem mluvit do té doby, než budu potvrzený ve funkci. Hned, jak se vrátím z Paříže, si s ním chci dát sraz," řekl Navrátil.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga