NA LAVIČCE. Petra Kvitová a nehrající kapitán Petr Pála během fedcupového

NA LAVIČCE. Petra Kvitová a nehrající kapitán Petr Pála během fedcupového utkání proti Austrálii. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Holky mě mile překvapily, pochválil české tenistky kapitán Pála

  • 1
Petra Kvitová i Lucie Šafářová v sobotních dvouhrách 1. kola Fed Cupu proti Austrálii zvítězily. Český tým tak vede 2:0 a v neděli bude mít tři pokusy na potvrzení postupu do semifinále. "Člověk si může něco přát a pak je realita jiná. Jsem za ten výsledek strašně rád," řekl kapitán Petr Pála.

V lednu byl Pála osobně v Melbourne a sledoval, jak se oporám jeho výběru na grandslamovém Australian Open nedaří. V Ostravě se však české tenistky v přípravě na víkend dostaly do pohody a obě úvodních dvouhrách potvrdily, že se jim ve Fed Cupu daří.

Česko - Austrálie

2:0 po sobotě

"Jsem strašně mile překvapený, jak to holky zvládly. Petra předvedla dobrý výkon v celém zápase a Lucka přečkala těžké situace. Pomohlo jim, že se hrálo v hale. Peťa má halu ráda, je pro ni skvělá. Doufám, že jí tyhle zápasy pomůžou, aby šla nahoru na turnajích," řekl Pála.

Právě Kvitová může v souboji týmových jedniček proti Samanthě Stosurové přidat postupový bod.

"Myslím si, že se jí to povede. Ani nemůžu říct nic jiného. Petra s ní má bilanci tři nula. Věřím tomu, že hru na Sam má. Navíc jsme viděli, co na ni může platit. Petře samozřejmě věřím," prohlásil český kapitán.

"Stav dva nula po sobotě je samozřejmě velká výhoda. Ale nikde není psáno, že musíme určitě vyhrát. Ty zápasy byly dost těsné. Uvidíme, jak to bude vypadat," dodává opatrně Pála.

Pořád se cítíme dobře, varuje Stosurová

Australanky totiž rozhodně nic nebalí. Jarmila Gajdošová i Stosurová nepůsobily po prohraných zápasech zničeně. Obě hledaly na své hře pozitivní věci. I když světová devítka Stosurová na tom musí být hlavně psychicky hodně špatně.

V utkání se Šafářovou absolutně nezvládla koncovky obou setů. "Občas to bylo jako souboj dobra a zla," komentovala své rozpoložení v důležitých momentech australská hráčka.

Odmítla, že by její výkon nějak ovlivnila nervozita. "Cítila jsem se dobře, byla tady dobrá atmosféra. Abych byla upřímná, tak jsem byla spokojená se svou hrou. Dobře jsem se pohybovala, šel mi čopovaný bekhend a i přes ty dvojchyby jsem ráda za to, jak jsem podávala," tvrdí Stosurová.

V průběhu sobotního zápasu se kvůli bolesti v pravém stehně nechala ošetřit. Na neděli by však měla být v pořádku. Proti Kvitové ovšem bude pod velkým tlakem. "Ten je za tohoto stavu vždycky. Petra hrála velmi dobře, ale budu se snažit předvést co nejlepší výkon a snížit. Skóre vypadá špatně, ale byly to vyrovnané zápasy a my se pořád cítíme dobře," burcuje tým australská jednička.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga