Capriatiová už Turnaj mistryň nevyhraje

Mnichov - Bez jedničky světového žebříčku tenistek se bude hrát semifinále Turnaje mistryň. Američanka Jennifer Capriatiová nastoupila s teplotou a podlehla v Mnichově francouzské hráčce Sandrine Testudové 3:6, 6:4, 3:6. "V krku mám zánět a teplotu," řekla zklamaná americká tenistka. "Byla jsem mimo, v prvním setu jsem ani nevěděla, jaký je stav. Je to smůla, nedalo se hrát naplno," dodala Capriatiová, která den proležela a marně se snažila nachlazení zahnat léky.

Pětadvacetiletou Američanku sužovalo při turnaji s dotací tří milionů dolarů nachlazení, kvůli němuž byl tento zápas odložen ze čtvrtka na pátek, a po prohře může přijít o vedoucí místo v žebříčku WTA.

Ze světového trůnu může Capriativou sesadit její krajanka Lindsay Davenportová, pokud v sobotním semifinále porazí Belgičanku Kim Clijstersovou. Testudová se v boji o finálovou účast utká se Serenou Williamsovou z USA.

Té nedokázal zabránit v proměnění mečbolu ani prasklý výplet. Akrobatickým úderem zády k síti zápas s Justine Heninovou ukončila a radovala se z postupu do semifinále "Měla jsem výplet prasklý na třech místech," divila se Williamsová. "Táta mě přitom vždycky učil, že když se mi něco takového stane, pak je míček ztracený," řekla dvacetiletá Američanka.

Čtvrtfinále: Testudová (8-Fr.) - Capriatiová (1-USA) 6:3, 4:6, 6:3. S. Williamsová (7-USA) - Heninová (4-Belg.) 6:3, 7:6 (7:5).

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga