Bylo to těžké, přiznává Bedáňová

  • 1
Leonberg, Praha - Dája Bedáňová nebude na rok 2002 vzpomínat v dobrém. Oproti minulé sezoně si nijak nepolepšila, spoustu času věnovala běhání po doktorech místo sbírání bodů na světových turnajích. Herní nepohoda se promítla i do vztahu s otcem a trenérem Janem Bedáněm. Vše pak vyústilo v ukončení třináctileté spolupráce. "Postupně se to ve mně stupňovalo, narůstalo, až to muselo ven," popisuje hráčka své pocity.Bedáńová se rozchází s otcem

Jak dlouho jste své rozhodnutí nosila v hlavě?
O takové záležitosti člověk přemýšlí dřív, než s ní přijde. Už dlouho jsem si to nosila v hlavě, ale rozhodně mě nenapadlo, že k něčemu takovému skutečně dojde. Postupně se to ve mně stupňovalo, narůstalo, až to muselo ven.

Kdo všechno měl na vaše rozhodnutí vliv?
Samozřejmě jsem se radila s více lidmi, ale to konečné rozhodnutí bylo jenom moje.

Jak těžké bylo přijít za otcem a oznámit mu takovou novinu?
Hodně, hodně těžké. Tolikrát jsem si to dopředu připravovala, dávala dohromady věty, důvody, jak to řeknu. Nakonec jsem ale nedokázala než říct, že končím a raději odejít.

Změnila se atmosféra, váš vztah s otcem?
Hlavně ať to nevypadá, že mám něco proti taťkovi, chraň bůh! Teď je to takové napjaté, zvláštní. Za chvíli se to ale určitě uklidní a všechno bude zase dobré.

Už máte vyhlédnutého nového trenéra?
Samozřejmě už mám někoho v hlavě, zrovna probíhají jednání. O nikom konkrétním ale samozřejmě zatím mluvit nemůžu, to je jasné. Zatím to vypadá na někoho z Česka.

Co od změny čekáte?
Ještě tomu raději nechám čas, nechci předbíhat. Představy pochopitelně mám, věřím, že mi nový člověk pomůže.

Jak vypadá vaše zdraví?
Včera (ve středu - pozn. red.) už jsem poprvé hrála z místa, při dnešním tréninku mi pohyb nedělal žádné potíže. Doktor mi řekl, že kvalifikaci na Filderstadt už nestihnu, ale kdybych dostala divokou kartu, hlavní soutěž bych hrála. Nerada bych to ale zakřikla, aby se zase něco nestalo.

Ve třetím kole skončila ve Wimbledonu česká tenistka Dája Bedáňová. Ve dvou setech prohrála s favoritkou Capriatiovou.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga